• 9.373.985 stemmen

Genre: Komedie / Muziek

Geregisseerd door: Arthur Dreifuss

Met onder meer: Ina Ray Hutton, Hugh Herbert en Ann Savage

Plot Ever Since Venus

"WOO WOO! WHAT FUN! - ACHOO! WHAT MUSIC! -WOW..HOO! WHAT GIRLS!"

De American Beauty Association staat op het punt haar jaarlijkse beurs te houden in New York City. Songwriter Tiny Lewis heeft zojuist een nummer verkocht aan Ina Ray Hutton, de leidster van een geheel uit meiden bestaande band, de hoofdact van de show. Lewis deelt een appartement met Bradley Miller en Michele, een kunstenaar, en Miller heeft zojuist een niet-vlekkende lippenstift uitgevonden die hij 'Rosebud' noemt. Terwijl hij een plaats zoekt voor zijn stand op de beurs, krijgt Miller van de sluwe J. Webster Hackett, die van plan is een grote bestelling lippenstift aan koper Edgar Pomeroy te verkopen, te horen dat het hem $ 1000 kost om lid te worden van de vereniging en een stand te krijgen. Dat is meer dan Miller en zijn kamergenoten samen hebben.

Ina Ray Hutton

Maude Hackett

Edgar Pomeroy

avatar van Dk2008

Dk2008

Zeer matige film van Columbia pictures. Ina Ray Hutton (zij was de zus van zangeres June Hutton) begint meteen met haar orkest maar dit was wel een verrassing, niet met een all girl orchestra waar ik haar beter van ken en waarmee ze in de jaren 1930 's behoorlijk succesvol was maar nu met mannelijke muzikanten. Hoewel hier en daar muziek vaak toch ook meer een vervelende klucht. En muziek is niet erg geweldig, vaak een mengelmoes van allerlei stijlen, boogie woogie, bebop en wat in die tijd ook heel populair werd, de Zuidamerikaanse dansmuziek. Al volgt later ook nog een wals. Billy Gilbert, ik ken hem meer als vervelende Oliver Hardy-imitator (want hij speelde ook in diverse L&H-films) kan helemaal niet zingen. Maar ik hou er wel rekening mee dat gezien, 1944, alles wat maar wat kon zingen, dansen of mensen vermaken dat dat werd ingezet om het moraal hoog te houden, want de vijand deed er natuurlijk al van alles aan om het moraal te doen zakken.

Eigenaar van beauty show ziet wel wat in Ina Ray Hutton maar heeft ook een oogje op haar en zijn echtgenote is daar niet blij mee. Gilbert is componist en heeft een nummer geschreven voor Hutton en heeft een oogje op haar secretaresse en dat is wederzijds. Hierna volgen romantische verwikkelingen waarbij ik toch al gauw het spoor bijster raakte. Zanger die later in film te zien is, is Stuart Foster, zong o.a. bij Tommy Dorsey. 2.0