• 9.231.794 stemmen

Met onder meer: Aisling Bea, Alice Lowe en Matthew Nicholson

Releasedatum: 31 augustus 2023

Plot Greatest Days

"Never forget."

Vijfentwintig jaar geleden hadden vijf vriendinnen de avond van hun leven bij het concert van hun favoriete boyband. Inmiddels zijn hun levens echt totaal verschillend, maar als één van hen kaarten wint voor een reunieconcert, hoeft ze niet lang na te denken wie ze meeneemt. De vrouwen maken zich klaar om nog één keer samen naar een concert te gaan en hun vriendschap nieuw leven in blazen.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

• 1990 berichten

Vanaf 22 juni 2023 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

avatar van Bubblez

Bubblez

• 1998 berichten

Mamma Mia =ABBA
Greatest Days = Take That

Een echte Britse musical met een verhaal over jeugdvriendinnen die inmiddels ouder zijn en naar een reünie-concert gaan van hun favoriete band The Boys, met muziek van Take That.

Waar Mamma Mia ook niet over ABBA gaat, is het hier hetzelfde. Het verhaal wordt aan elkaar geregen met Take That-muziek en veelal vrolijke dansjes. Ik heb me er wel mee vermaakt, al zat er toch iets van een anticlimax aan, doordat de dames nooit echt het concert zien en hun persoonlijke verhaallijn belangrijker is. Hoofdrolspeler Aisling Bea maakt veel goed met haar spel, de rest dartelt er een beetje omheen. De scènes met de liedjes zelf zijn mooi verweven. Soms komen dingen knullig en niet-passend over, zoals het politiebureau en de zwembad-scènes.

Let wel op: je moet wel écht van dit soort happy happy joy filmmusicals houden, waar elk moment in zingen uitgebarsten wordt.

avatar van ibendb

ibendb

Aanvankelijk lijkt dit een goedkope jukebox-musical met de meestal oppervlakkige nummers van Take That. Ergens is het dat wel maar ik werd toch wat verrast door de emotionele punches die af en toe op me af werden gevuurd. Het is nergens echt verrassend en komt soms wat klungelig over en toch heb ik me vermaakt.

Ook: Ik heb een zwakte voor Alice Lowe. Ik vind haar een erg fijne actrice die meestal best interessante rollen uitkiest.