• 9.374.662 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 augustus 2023

Plot Strays

"Go fetch yourself."

De hond Reggie wordt door zijn baasje Doug in de steek gelaten. Hij besluit hem te gaan zoeken en wraak op hem te nemen en zweert daarbij zijn geslachtsdeel af te bijten. In zijn queeste wordt de vuilgebekte Reggie bijgestaan door andere zwerfhonden.

Reggie (stemrol)

Rolf (stemrol)

Chester (stemrol)

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 8 juni 2023 in de bioscoop (Universal Pictures International Netherlands)

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Nice

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Jotil schreef:

Vanaf 8 juni 2023 in de bioscoop (Universal Pictures International Netherlands)

EDIT: vanaf 24 augustus 2023 in de bioscoop

avatar van mrklm

mrklm

Poep, plas en penissen zijn de buitengewoon vaak terugkerende thema’s in deze nauwelijks aan te ziene laster waar geen hond zich aan zou moeten wagen. Reggie [Will Ferrell] snapt niet dat zijn verschrikkelijke baasje [Will Forte] van hem af wil, ook niet wanneer die (om niet te verklaren redenen) drie uur rijdt om Reggie in de grote stad te dumpen met een tennisbal. Reggie krijgt hulp van Bug [Jamie Foxx], Maggie [Isla Fisher] en Hunter [Randall Park] bij het zoeken van de weg naar huis. Het viertal verzint een ritueel waarmee ze PFFs worden (drie keer raden waar de P voor staat). Als je dat nog niet erg genoeg vindt, wacht dan maar tot het viertal in de gevangenis belandt. Met gemak een van de slechtste films aller tijden, totaal niet geschikt voor kinderen en volstrekt onleuk.

avatar van wwelover

wwelover

Is toch ook geen kinderfilm?

Het is heel fout, maar vond hem nog behoorlijk vermakelijk.

De trailer vond ik al niets, maar dat weerhoud me er niet van het toch een kans te geven. Helaas. Het gaat bijna constant over geslachtsdelen, gewoon tot in de ergernis aan toe. Ik wist het na een paar keer wel.

Soms een paar leuke scènes, maar dat is het dan ook wel. Weinig scenes waar ik echt oprecht het grappig vond.

Er zitten wat scènes in waar de boodschap min of meer oprecht is, daar had de film veel meer van moeten hebben. Helaas heeft net grotendeels gewoonweg slechte humor.

Recensie Doggy Style - Review op FilmTotaal

Krijgt nog een goede score ook. Kan wel eens leuk zijn.

Waarom trouwens weer twee filmtitels internationaal? Lekker verwarrend.

mrklm schreef:

Heb je hem weer hoor.

Jouw cijfer is altijd een garantie dat een film wel leuk is.

Ben echt benieuwd wat jouw visie op film kijken is, volgens mij geniet je er weinig van of schat je je eigen niveau erg hoog in.

avatar van mrklm

mrklm

The Oceanic Six schreef:

Jouw cijfer is altijd een garantie dat een film wel leuk is.

Het gaat niet om het cijfer, maar om de analyse. En daarin sta ik niet alleen, zoals je hieronder kunt lezen. Ik heb ook even gekeken naar mijn eigen statistieken: voor elke film die ik beoordeel met ½ ster, zijn er 4 met ****.

Maar ik ben blij dat mijn negatieve beoordelingen jou amuseren

Wat betreft mijn 'visie': bioscoopfilms ga ik bij voorkeur met zo weinig mogelijk voorkennis in. En ja, dan loop je wel eens tegen onuitstaanbare bagger aan. Zoals dit...

En die dubbele titel is waarschijnlijk omdat de woordspeling niet overal in goede aarde valt.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Een poep, plas, seks, piemel, grofgebekde... hartverwarmende hondenfilm. Eentje voor niet heel de familie. Het is er namelijk eentje met bovenstaande niveau aan humor. Dit met Will Ferrell, Jamie Foxx, Isla Fisher en Randall Park in de hondenhoofdrol. En als je bekend bent met Ferrell (Old School / Step Brothers) dan weet je wel ongeveer wat je kan verwachten. Dat dan nog niet? Dan verraad de titel eigenlijk ook al een beetje waar dit naar toe gaat. Verwacht dus geen brave hondenfilm, laat staan een kinderfilm.

Een speelfilm met honden, honden die praten. En hoe?! Eentje om niet al te serieus te nemen dus, laat staan wat ze dan allemaal wel niet blaffen. Liefhebbers van dit soort komedies zitten hier helemaal op hun lachstoel en zullen de humor wel kunnen waarderen. Zowel grappige dialogen als situaties volgen elkaar in hoog tempo op. In van al die grappen zitten er zeker wel een paar geslaagde tussen, zowel voor de hardop lachers als de glimlachers. Over het algemeen is het dan ook wel wat aan de flauwe kant als je ziet in wat voor een tempo de grappen voorbij komen.

Het verhaal is ook wel leuk bedacht en prima uitgewerkt, dit als in een soort van roadtrip. Met daarin nog enkele leuke bijrollen als Will Forte en hondenstem Rolf door Rob Riggle. Oja, Dennis Quaid komt ook nog even voorbij als vogelspotter. Geslaagd en erg vermakelijk.

avatar van The Oceanic Six

Eigenlijk is deze film tot deze week aan me voorbij gegaan, maar ben toch maar even naar de bios gegaan omdat het me eigenlijk best geinig leek, zo'n r-rated dierenfilm. En ik heb gelukkig de juiste keuze gemaakt, want ondanks dat deze film vrij plat en ordinair is, zitten er wel flink wat leuke momenten in.

We volgen de hond Reggie die gedumpt wordt door een eikel van een baas (Doug) maar dit niet goed snapt en als trouwe viervoeter dus weer terug wil keren. Maar dit lukt niet en hij raakt in de problemen, waarna hij nieuwe vrienden maakt die hem helpen. Reggie krijgt door dat hij ongewenst is bij zijn baas en wil zijn penis eraf bijten uit boosheid. Klinkt op die laatste zin na als een saaie Disneyfilm vol zoetsappige meuk, maar het is het begin van een r-rated plot met de nodige vulgaire momenten.

Briljant is het ook weer niet, maar het is toch best wel lachen met bijvoorbeeld de drugstrip (de konijntjes! ), de dierengevangenis en uiteraard het briljante einde als ze Doug vinden en hem daadwerkelijk zijn zaakje eraf bijten. Dat einde levert de film een half puntje aan bonus op, heel geestig. Prima stemmencast trouwens. Leuke film voor mensen die films als Sausage Party ook kunnen waarderen. Ga er vooral niet heen als je iets van niveau zoekt of gewoon geen humor bezit.

3,0 + 0,5 = 3,5*

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Vermakelijke film. Een leuk, origineel uitgangspunt. Weet niet in hoeverre de honden CGI waren maar ook dat was erg goed gedaan. De film blinkt vooral uit bij grappen die over het hondenbestaan zelf gaan. Daar zit best wat creativiteit in. Op te veel momenten is de film gewoon alleen grof om het grof zijn. Paddo's eten om vervolgens de hallucinaties te laten zien, in hoeveel films zit dat inmiddels? Beetje onorigineel. Daarom toch een gematigde score.

tukkerstein schreef:

Dat vond ik ook leuk ja, het perspectief vanuit honden. Het ruiken aan elkaars kont of de intense haat tegenover postbodes, zonder dat zo iemand iets fout deed

avatar van Phantasm

Phantasm

Heb wel betere hondenfilms gezien, maar dit, je moet het leuk vinden, soms leuk, soms flauw.

avatar van Waku

Waku

Eerste paar minuten zijn wel grappig. Maar na een kwartiertje heb je de grof gebekte honden wel gezien. Rest van de komedie lijkt wel alsof je naar hond de la tourette te kijken. Vloekend, tierend en eindeloze sex grappen. Miscchien na het nuttigen van een paar bacootjes erg vermakelijk maar mij ging het snel vervelen. Wat Dennis Quaid toevoegd in een minimale bijrol van een minuutje is mij een raadsel. 2*/2.5*

avatar van Mondragon

Mondragon

Een hoop schelden en het woord 'dick' gebruiken maakt het nog niet grappig, alhoewel ik merk dat dat wel Hollywoods defenitie van 'grappig' is. Praten over lullen. Door mannen of vrouwen.

avatar van schumacher

schumacher

Niet slecht, ook niet wauw.

Er zaten een aantal grappige momentjes in maar mss te weinig variatie er in, het is wat teveel vh zelfde in wat ze zeggen.

avatar van Fortune

Fortune

De film is goed gemaakt maar helaas niet echt grappig. Nog ergerlijker is dat het zo'n typische formulefilm is waarbij ik op sommige momenten mezelf in mijn gezicht wou slaan. Uiteraard krijgen de honden ruzie en worden ze weer vrienden op het einde... Dat gebeurt echt in elke komedie. Het lijkt wel alsof het script is geschreven door kunstmatige intelligentie. Nog dommer is dat er een meisje van de scouting vermist is de honden vinden haar 1 meter het bos in naast een weg Dat slaat helemaal nergens op.

avatar van stormfox

stormfox

Ik had dezelfde humor niveau verwacht als in Ted, maar kwam bedrogen uit.

De grappen zijn te voorspelbaar en simpel.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een hond, samen met een groep andere honden, op zoek gaat naar zijn baasje. De humor komt wel vaak op hetzelfde neer, maar is wel lekker grof en hierdoor valt er nog best wat te lachen. Een prima stemmen-cast waarbij Jamie Foxx er het leukst van af brengt. Een stuk korter, en dan had deze wel 3.5 sterren gekregen.

Hahaha, heb het eerste half uur echt een paar keer flink gelachen (wel zonder de belachelijke NL ondertiteling die alles verpest uiteraard), met name omdat ik vooraf werkelijk geen idee had wat voor film dit was. Ik dacht idd een Disney achtig iets.

Na zo'n 3 kwartier is de lol over de gimmick dan wel een beetje voorbij en wordt het allemaal lang niet zo leuk meer maar toch absoluut leuk om eens te zien.

avatar van Noodless

Noodless

Totaal blind ingegaan en moet zeggen dat de film zeer verrassend uit de hoek weet te komen gezien de grof sprekende honden met hun vele seksuele en pis/poep grappen. Misschien wel veel van hetzelfde qua humor, maar de film weet de kijker te entertainen door het grove spel van de honden en de bril van waaruit de honden de wereld bekijken. Wel een paar scènes die men achterwege had kunnen laten zoals de overbodige scène met Dennis Quaid, de roofvogel die de hond hoog in de lucht meeneemt en de overdreven flauwe hallucinatie scène. 6,5/10

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Op momenten erg geestig, maar ondanks de beperkte lengte van anderhalf uur wel te lang. Te veel momenten die stilvallen en op den duur gaan de grappen zich wel herhalen omdat ze een beetje uit hetzelfde vaatje tappen. Dus kortweg voor drie kwartier best vermaakt en daarna nog drie kwartier plichtmatig uitgezeten met minder en minder interesse. 2,5*.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een ordinaire maar grappige film.

Waarin het hondje Reggie schandalig door zijn gemene loser baas wordt behandeld en gedumpt.

En hij als zwervertje op straat wordt gedumpt, en hij een avontuur beleeft en hij een groepje zwerf hondjes leert kennen.

Die hem gaan bijstaan.

Omdat hij wraak wil op zijn gemene baas.

Een platvloerse maar een leuke en kolderieke film.

avatar van martijn77

martijn77

Benji met dick jokes. Soms grappig, vaker niet.

avatar van Shadowed

Shadowed

Lompe film met een hoop dramatisch slechte grappen, maar regisseur Josh Greenbaum profiteert volop van dit originele gegeven. Honden die centraal staan in een komediegeheel voor volwassenen hebben we natuurlijk niet vaak gezien, waardoor het extra jammer is dat de makers in principe gewoon hetzelfde recept recyclen. Zo komen de gebruikelijke ingrediënten zoals drugs, seks en vulgaire woordgrapjes uitgebreid aan bod en zijn ze keer op keer nutteloos en ineffectief, maar het tempo wordt er niettemin goed ingehouden. Het stemmenwerk van Randall Park en Isla Fisher is bovendien uitstekend en spelen de gemakzuchtige invullingen van Will Ferrell en Jamie Foxx er met gemak uit. Amusant geheel dus, met een nogal uitgekauwde en weinig originele uitwerking. Het is wachten totdat de grote studio's écht met iets nieuws komen binnen dit genre.