• 9.371.106 stemmen

Met onder meer: Sidharth Malhotra, Rashmika Mandanna en Parmeet Sethi

Gesproken taal: Hindi

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Mission Majnu

De jaren 70. De vader van Amandeep wordt ervan beschuldigd een verrader te zijn, waardoor hij en zijn gezin lijden. Om de smet van zijn familie te verwijderen, is Amandeep bereid alles voor zijn thuisland India te doen. Hij wordt als spion naar Pakistan gestuurd om informatie over hun nucleaire strategie te winnen. In Pakistan wordt hij Tariq Ali, een kleermaker, en valt voor de blinde Nasreen. Zal het Amandeep lukken om als Indiër een dubbelleven te leiden in een ander en gevaarlijk land?

Amandeep Singh/Tariq

Raman Singh/Maulvi

Pakistan PM Bhutto

Abdul Qadeer Khan

General Zia-Ul-Haq

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Bah. Geef mij dan maar het rauwe van Madras Cafe, de film die ik vorige week zag. Het is niet een volledig eerlijke vergelijking, maar waar John Abrahams mij vorige week nog wel wist te overtuigen, wist Sidharth Malhotra mij dat niet te doen gisteren - hij was te veel een acteur die een doodnormale jongen speelde, met z'n spierbundels en ondeugende glimlach. Leuke acteur verder, maar hier vond ik 'm niet overtuigend. Twee andere ergernissen van de film: heel veel toevalligheden waardoor onze helden op het juiste spoor komen - zeg De Cock die in het café van Smalle Lowietje toevallig iets hoort wat de zaak aan het rollen brengt - en een paar keer de nét niet momenten. Dan duurt zo'n film heel erg lang. Een 2,5* en dan hou ik het nog ruim.