Genre: Komedie / Romantiek
Gesproken taal: Nederlands
Bekijk via Netflix
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Happy Ending
Luna en Mink vieren het eenjarige jubileum van hun relatie. Mink weet dat Luna al sinds het begin van hun relatie slechts doet alsof ze haar orgasme bereikt; Luna durft echter op dit punt van hun relatie hier niet meer over te beginnen. Haar beste vriendinnen brengen haar ertoe om nieuwe dingen uit te proberen, en zo stelt ze een spannend idee voor aan Mink: een trio. Zo verwelkomen ze de klimaatactiviste Eve in hun slaapkamer. Hierdoor komt het leven van Luna op zijn kop te staan.

Aardige film over een vrouw die al een jaar lang haar orgasmes faked met haar vriend. Prima romcom die tijdens de tweede helft iets meer richting drama gaat. De vrienden van de hoofdpersonages komen wat geforceerd over (vooral die verkleedpartijtjes). De seks-scenes zijn goed gedaan en ook bevorderend voor het verhaal en de personages. Gaite Jansen en Martijn Lakemeijer doen het uitstekend. Debuterend regisseur Joosje Duk doet nog even aan zelfpromotie door haar boek in beeld te brengen.

mikey
Onpasselijke romkom over een jonge vrouw, een millennial die een gozer aan de haak slaat in een strandtent en vervolgens bij hem intrekt. (Hij blijft werken als ober en zij wordt senior marketing consultant van een koekjesmerk)
Er is een probleem want het chickie is nmlk frigide... Oftewel hij kan haar clitoris niet vinden, hier de G-spot genoemd omdat dat lekker be(k)t, dat kan namelijk ook de naam van een hipstertent zijn. Anyway dat zo'n ding bestaat, weet hij niet daarom stelt ze een trio voor. Tijdens de zoektocht naar de derde gaf ik een vrouwelijke kandidaat 99% kans en een mannelijke 1% want het moet wel gezellig blijven. Natuurlijk weet de geschikte kandidate precies wat zij wilt.
film opgezet vanwege een belabberd artikel in de NRC. Waarin de regisseuse beweert dat de film een seksuele jumpstart is voor dames. Voor mannen ook erg leerzaam. Het is een ongemakkelijk onderwerp EN juist daarom kan deze film heel nuttig zijn. MAW aan valse bescheidenheid heeft Joosje broertje dood. Let daarom ook op de promotie van haar lectuur in de film.
Ze hadden die intimiteitscoach beter kunnen ontslaan, tbv bv een echte scriptschrijver.
Is alles slecht? Neen Gaite is wel hot.

wwelover
Jammer. Had gehoopt dat Joosje Duk een beetje frisse wind zou zijn, maar het is helaas toch een cliché film gebleken met matige grapjes. Visueel is het nog wel oke voor een NL romkom. Ook wel beetje teleurgesteld in Jansens performance. Vond het erg vlak.

schumacher
Flauwe film, vooruit zitten spoelen.
En vrouwen die faken, niets nieuw zeker dan en wie ligt er nu wakker van?

blurp194
Jaah, ik weet het niet hoor. Weer zo’n veel te politiek correcte film die ons even aanpraten wil wat we dan allemaal moeten doen in de slaapkamer. Alsof ik, kind van de late jaren-60 en de flower power dat niet allang zou weten. Veel vrouwen komen niet klaar van penetratie, dat zou je als man moeten weten. Gut gut, want een nieuws.
Kennelijk hebben al die wetenschappers nooit kennis gehad aan mijn lieve eerste vriendinnetje - die kwam namelijk zo ongeveer overal klaar van. Of mijn tweede, die kwam zo ongeveer nergens klaar van, en als ik dat dan toch klaarspeelde, kreeg ik steevast een stevige klap op mijn bakkes, want die eer gunde ze me eigenlijk niet. En de derde, die kwam er alleen klaar van als ik dat deed - en als ik dan fakete, dan twee keer achter elkaar. Leg daar het ganse oeuvre van Ik Jan Cremer maar eens naast, daag ik je uit.
Oh, het ging hier over die film, en ik moet ook niet zo opscheppen. Jammer dat Gaite Jansen met haar getob zoveel screen time neemt, en die Lakemeier zo’n dooie doos is. Een perfecte match, maar doe me liever een film met alleen Joy Delima - met haar uitstraling en intensiteit speelt ze de hele cast kansloos weg. Liever een film waarin zij alleen maar over het strand loopt anderhalf uur lang, dan dit oeverloze gezever over kansloze puberachtige relaties.
En Duk, tsja sorry hoor. Heel slecht is het niet, maar waarom ga je geen voorlichtingsfilms maken of zo.

ZAP!
...clitoris... ...G-spot...

Waku
Bij het lezen van de omschrijving van de film ben ik afgehaakt bij "Zo verwelkomen ze de klimaatactiviste Eve in hun slaapkamer".......Laat maar zitten

eapjtroost
Eindelijk een film met lef, hoop ik dan. NOT! Dit is een film voor mensen die met Spangas zijn opgegroeid. O ja, er wordt over vingeren gepraat en orgasmes. Oei, oei. Maar geen rooie oortjes. Nou ja, een waarschuwing dan: Er is wel eens een halve blote tepel in beeld. Nou, nou, en je zal voor de gein een blocnote naast je moeten leggen en een streepje moeten zetten telkens als je het woordje ‘vegan’ hoort. En natuurlijk is een hoofdpersoon klimaatactivist. Nou, wat hebben we er veel over nagedacht. Al is zij nog de enige die kan acteren zonder hoog GTST gehalte. Iedereen weet dat een ontmaagding pijnlijk en moeizaam kan zijn. Als je dit hebt gezien dan kan het bij jou alleen maar van een soepel zijn gegaan. Komt er dan helemaal geen happy ending? Tuurlijk wel, dat noemen we de aftiteling.

Master Blaster
Film is wel orgineel maar op zn nederlands weer teveel seks.

mrklm
Mink [Martijn Lakemeier] en Luna [Gaite Jansen] zijn al een jaar samen en houden heel veel van elkaar. Maar er is een kink in de kabel: Luna is na 132 keer seks nog nooit klaargekomen en heeft geen idee hoe ze dat Mink duidelijk moet maken. Tijdens wat een eenmalig triootje met Eve [Joy Delima] had moeten zijn, komt ze wel klaar, maar dat maakt alles veel complexer. Duk behandelt seks op een eerlijke, volwassen manier: als iets wat leuk en lekker kan (en zou moeten) zijn, maar een relatie ook zeer ingewikkeld kan maken. Het scenario kiest nooit de gemakkelijke weg en komt zeer authentiek over. Net als in het echte (seks)lieven wordt er gelachen, genoten en gekibbeld. De drie hoofdrolspelers zijn uitstekend, maar dat geldt ook voor Sinem Kavus en Claire Bender (als Luna’s hartsvriendinnen) en Sidar Toksöz (als Minks boezemvriend).

Het meest droevige aan dit geneuzel is wel dat je duidelijk merkt dat de makers denken heel edgy bezig te zijn.
Terwijl het eigenlijk gewoon een duffe ouderwetse film is.

snellejelle1985
Leuk en heel herkenbaar! Heb gelachen met m’n vrouw samen tijdens deze film, zo ging het bij ons precies hetzelfde ooit. Ondertussen al 21 jaar samen en we weten precies wat we aan elkaar hebben. Maar dit was wel heel grappig het leek ons eigen verhaal wel

mjk87 (moderator films)
Zo'n 10 jaar terug was ik groot fan van Gaite Jansen, maar toen verdween ze van toneel. Figuurlijk dan, want volgens mij begon ze toen letterlijk met een carrière op toneel en ging meer in series spelen en nauwelijks nog in films. En ineens staat ze in een Netflix-film, lekker toegankelijk. Ze was 10 jaar terug geweldig en ze is anno 2023 nog steeds geweldig.
Hele prettige film dit ding. Enorm herkenbaar op momenten en ook volstrekt geloofwaardig. Deze film laat zien hoe relaties eruit zien, hoe seks kan zijn als iets niet helemaal lekker loopt. Hoe vertwijfeling daarover eruit ziet. Prima geacteerd ook door nooit op de makkelijke lach te spelen (althans, ik lees wel dingen over iets als romcom maar dat is deze film helemaal nergens). Die vriendengroepjes voelen ook echt aan. Soms een enkele keer vergaloppeert de film zich een beetje (tegen het einde met Gaite, haar twee vriendinnen en die vriend van Mink die hun geheimen opbiechten is wel erg kitsch). Visueel ook fijn waar de zomerse sfeer perfect wordt gebracht in een zacht belicht palet. De regie mist een beetje eigen smoel maar wordt wel gewoon goed gedaan. Echt heel fijn kijkvoer voor 90 minuten. 4,0*.

Chin4thefilm
Wat een draak van een film. Slecht acteerwerk, verschrikkelijke muziekkeuze, slap verhaal, enorm voorspelbaar, irritante bijrollen die niets toevoegen en als je dan een film over sex maakt, zorg dan voor goede sexscenes. Kortom vrijwel alles was matig.
1,5 ster.

El ralpho
So much for her happy ending
Happy ending kan volgens de regisseuse een ongemakkelijk maar nuttig gesprek over seks op gang brengen, maar voor mij was dit in de eerste plaats een luchtige romcom en slechts in minimale mate meer dan dat. Uiteraard is het belangrijk om te kunnen praten over seks en om hier aandacht aan te besteden, maar dit had beter gewerkt in de vorm van een ‘let’s talk about sex’ special, of een reclame campagne die mensen eraan herinnerd te praten over wat ze lekker vinden in bed.
Naast de meerwaarde van het voeren van openhartige gesprekken in de slaapkamer, vond ik de mogelijkheid dat er zich op termijn mogelijk een polyamoreuze relatie kon gaan ontwikkelen tussen Luna, Mink en Eve een minstens zo interessant gegeven. Helaas is deze mogelijkheid bij aanvang van het slotakkoord steeds verder naar de achtergrond geschoven, en ligt de focus weer volledig op de relatie tussen Luna en Mink. Hoewel je niet uit kan sluiten dat Eve alsnog bij de relatie betrokken raakt, wordt hier niet op gehint, en juist dit gegeven had het einde een stuk minder standaard gemaakt.
Nu voelt het verschijnen van Eve hoofdzakelijk als een aanleiding om meer open over seks te praten, terwijl de regisseuse hier veel meer mee had kunnen doen. Nu was het einde behoorlijk standaard, en van standaard eindes hebben we er met name binnen de wereld van de romantische komedie, al veel te veel.

Daskus4
Bijzonder beoordelingen die ik zie in de comments. Ik heb behoorlijk wat Nederlandse films gezien en voor het eerst sinds tijden ben ik blij eindelijk weer een goede Nederlandse productie te zien. De dialogen zijn vrij realistisch voor de jonge hedendaagse twintiger. Het is door de twee hoofdrolspelers goed geacteerd en het onderwerp is lekker luchtig gebracht en de sekscenes komen ook realistisch over. Het gaat inderdaad deels over orgasmes faken, maar het gaat voornamelijk over communicatie over, tijdens en met seks. Dit is, ondanks dat het echt wel beter gaat, vaak nog echt een taboe. Leuk gebracht, zonder belerend vingertje. Erg vooruitstrevend is het niet, maar het is wel echt een goede toevoeging aan het enorm clichématige romkom genre.

lang pee
Inderdaad, ik was zeer happy toen het gedaan was, ik had het moeten weten Nederlandse film en kwaliteit gaan zelden samen, deze was zeer flauw en niet om aan te zien....prutsfilm

'Squid Game'-regisseur: 'Nieuwe seizoen bevat uitgebreidere verhaallijn en boodschap'

Dramafilm 'Beautiful Boy' van Felix van Groeningen vanavond te zien op televisie

Mark Ruffalo over werken met Channing Tatum tijdens 'Foxcatcher': 'Het was makkelijk om hem te slaan'

Redactie 'Op1' stuurt woedende brief naar NPO: 'Sprake van achterkamertjespolitiek'
Realtimes | Publishing Network
Social media