• 9.378.921 stemmen

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Martin van Waardenberg en Peter Verhage

Met onder meer: Martin van Waardenberg, Rienus Krul en Jacqueline Blom

Plot Ome Cor

Ome Cor, een Rotterdamse havenarbeider, komt in de problemen als hij fraudeert met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Uiteindelijk belandt hij zelfs in de gevangenis. Ook de relatie met zijn puberdochter Carola staat onder spanning, en verloopt maar moeizaam. Hij probeert zijn leven weer op de rit te krijgen.

Ome Cor verschijnt op 13 december, maar komt niet in de bioscoop uit. De film zal te zien zijn via onder anderen Pathé Thuis en Amazon Prime Video. De trailer voor de film vind je op de website van het AD.

Van Waardenberg als Rotterdamse havenarbeider? Sign me up!

Hele leuke film met veel bekende Nederlanders, mooi beeld van Rotterdam en dan steunt het ook nog het goede doel Sophia Kinderziekenhuis........streamen met de kerstdagen........

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Vierenhalf sterren voor de trailer. Goed lezen is een kunst: niet voor de film, nog niet gezien, maar de trailer....(Voor alle bekende zeurkousen hier) En het kinderziekenhuis is een prachtig doel, inderdaad.

Zag en hoorde een interview met Martin van Waardenburg over deze film en vond het direct van veel lef getuigen, dat hij deze komedie zelf heeft gemaakt. Samen met zijn eigen dochter, die ook een rol heeft en zonder alle filmfondsen die jaren vergaderen over de financiën. Alles zelf gedaan deze man, we gaan het zien.

De afdeling: ik heb het nog nooit gedaan, dús ik denk, dat ik het kan...Goed levensmotto!

Rotterdam@1 schreef:

Ja, je stem is dus hartstikke fake, want film niet gezien.

Misschien moet je even jezelf inlezen hoe deze site werkt. De crew haalt je stem vast snel weg.

Ja, je stem is dus hartstikke fake, want film niet gezien.

Tijd om zijn hele stemgedrag eens te bekijken lijkt me. Dit is tenslotte niet de eerste keer dat dit gebeurt.

avatar van sateck

sateck

Vol verwachting deze film bekeken. Viel me toch wel tegen. Kan zeker niet tippen aan De Marathon. Hoe krijgen we zo veel mogelijk BN’ers in 90 minuten film? Nou gewoon, veel nikszeggende scènes met ik weet niet hoeveel niks zeggende gastrollen. Ome Cor en zijn dochter zijn denk ik de enige twee die langer dan 5 minuten in beeld zijn geweest. En dat denk ik echt!!

Toch wel hier en daar moeten lachen, en als Feyenoorder kon ik van het einde ook wel genieten.

2,5…. Nee…. De opbrengst gaat naar het goede doel: 3,00*

avatar van AniSter

AniSter

Meer drama dan komedie. Een rustig voortkabbelend verhaaltje met hier en daar wat humor, maar gemiddeld genomen toch een beetje een tegenvaller. Veel bekende gezichten, tot en met de burgemeester van Rotterdam, konden deze film niet redden. Jammer, ik had er meer van verwacht. Ik hoop dat het goede doel er wél bij vaart.

avatar van swiper

swiper

Martin van Waardenburg alleen al, met het bonte aantal acteurs /actrices maken het af.

Met zo weinig middelen en dan dit resultaat, is een voorbeeld van professionaliteit.

Dat ook nog eens een bijzonder goed doel wordt gesteund, maakt de kers op de taart.

Kon bij voorbaat niet stuk, heb mij kostelijk geamuseerd en daar is het geheel in geslaagd

en daar gaat het om !

Geen geklootzak 5 sterren * * * * *

avatar van bjerik76

bjerik76

petje af tot nu toe, want het feit dat iedereen belangeloos heeft meegewerkt zegt ook genoeg over de goede intenties van de maker en het doel. ( van de opbrengst)

Bovendien is Martin een uitstekende acteur.

• 11918 berichten

Maar waar is deze nu te zien? Hier staat via MeJane, of toch ook op Prime of Pathe Thuis?

BlueJudaskiss schreef:

Inderdaad ook te zien op Pathé Thuis en Prime Video (rental).

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Wij hebben de film van de bekende pindakaasfabriek (SN) gehaald en het viel ons niet tegen.

Als we dan later lezen dat Martin van Waardenberg (regisseur en 'Ome Cor) deze film zelf hebben gemaakt en daarmee ook het goede doel steunen, dan nemen wij ons petje voor hen af. Ook hulde aan de acteurs en actrices die belangeloos hebben meegewerkt.

Het acteerwerk was beter dan we vaak in Nederlandse films zien en ook de set was mooi, veel prachtige beelden van Rotterdam. By the way, we komen uit het noorden des lands.

Jammer ergens dat we de opzet van het goede doel van tevoren niet wisten, daar wil je altijd wel voor geven.

Aan de andere kant snappen wij het niet helemaal, hoe kan je als kijker het goede doel dan steunen, abonnee worden van 'Pathé Thuis', 'Prime Video' en 'meJane' voor 1 film?

Onze waardering voor de film is een 7+.

avatar van Walter S.

Walter S.

BlueJudaskiss schreef:

Ook bij Ziggo te streamen voor 5,99.

Ja, je stem is dus hartstikke fake, want film niet gezien.

Ik heb de film op 12 december in Luxor gezien, ik was bij de premiere. Dus voordat je hele domme dingen roept, misschien beter om een beetje logisch na te denken, maar ik begrijp dat dit niet meevalt.

Rotterdam@1 schreef:

Ik heb de film gewoon in Luxor gezien op maandag 12 december, dus niet voor de trailer, maar voor de complete film.

Marcelius66 schreef:

Waar de hel heb je het over? Ik quote iemand anders (of ben jij óók een kloonaccount van die user?) en de reden was dat die persoon een stem gaf op basis van de trailer.

BlueJudaskiss schreef:

Jij bent een ware Sherlock Holmes....haha.....helaas heb je moeite met de tijdslijn, de film is op 12 december in Luxor vertoont en ja hoor, daar was ik ook, dus voordat je op heksenjacht gaat is het misschien verstandiger om na te denken, moeilijk he.

The Oceanic Six schreef:

Ik was degene die de 4,5 ster gaf en niet na de trailer, maar na het zien van de film in Luxor.......

Marcelius66 schreef:

Je weet dat je onder een andere nickname nu reageert he? Of anders slaan je berichten nergens op want ik heb nog nooit op jou gereageerd tot net.

Marcelius66 schreef:

Leuk, zo'n leraar die z'n spelling niet op orde heeft. In elk geval, je bent bij deze aangemeld bij de moderators vanwege stemfraude.

avatar van filmkul

filmkul

Aardige film die het puur moet hebben van Van Waardenburg, de mooie plaatjes van Rotterdam en het feit dat de opbrengst naar een goed doel gaat. Want veder is de film wat eentonig met voorspelbare grappen. Waardenburg hobbelt namelijk de hele film van de ene bekende Nederlander naar de andere om geld of onderdak te bietsen. Het zijn meer losse korte sketches dan dat het een gehele film is. De relatie met zijn dochter hangt er beetje als los zand bij en komt op het eind pas echt tot leven. Een speelduur van een uurtje was voldoende geweest. Maar zoals gezegd een prima rol voor Van Waardenburg en visueel best genieten. Gewoon kijken!

avatar van Bigjerry

Bigjerry

Vanavond bekeken en we hebben er best een leuke kijkavond mee gehad. Een film als De Marathon raakte me wel meer, dat is zo. Maar ik vind Martin van Waardenberg altijd erg pruimbaar en hoe hij het nu aanpakt met een heel blik, of nee, wel twee blikken Bekende Rotterdammers en andere Bekenden (Thomas Acda, Huub Stapel) is ook prijzenswaardig wat mij betreft. Iedereen die meedeed heeft toch maar mooi ja gezegd. En ik vond Joke Bruys briljant. De moeizame relatie tussen Ome Cor en zijn dochter had iets meer uitgediept kunnen worden (hoe kreeg die meid het zo goed voor elkaar dat ze in die superdeluxe hut woont?) maar alles bij elkaar.... ja hoor, voor mij mag -ie!

avatar van Robi

Robi

Tsja dan ben je toch best een gerenommeerde komiek denk je dan. En dan flans je een geinig scenariootje in elkaar. Nodigt al je bekende vrienden uit en dan heb je vanzelf een leuke film denk je dan. Nou, ech nie.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Het is grappig gedaan en voor een goed doel, maar het is absoluut geen Marathon. Het is vooral: raad de bekende Nederlanders.

Ome Cor tóch op witte doek: deze bios gaat Rotterdamse film zeker vier keer vertonen | AD.nl

Pathé Schouwburgplein gaat de rolprent in januari zeker vier keer vertonen. Bij succes wordt dat nog vaker, aldus het filmbedrijf.

avatar van Waku

Waku

Wat een heerlijke tragi komedie is dit.

Een kwaliteits humor film van Nederlandse bodem is dus toch mogelijk.

Na al die slappe Nijhuis romcoms is deze "Ome Cor" een echte verademing.

En dat dit hele project opgezet is voor het goede doel maakt de film nog meer bijzonder.

"Ome Cor" is een tragi komedie die het verhaal vertelt over de oer rotterdammer(t) Cor.

Alleen Martin van Waardenburg kan authentiek zo'n personage neerzetten.

Net als bij de eerder genoemde Nijhuis rommel ook hier een bonte verzameling van bekende namen.

Maar in "Ome Cor" pakt het allemaal WEL goed uit en verhoogt het de amusementswaarde.

Hoogtepunt vind ik persoonlijk de dialoog tussen Acda en Waardenberg.

Maar eigenlijk is "Ome Cor" een kadootje om naar te kijken in zijn geheel.

avatar van Fisico

Fisico

Wel een fijne tragikomedie uit Nederland. Heerlijk droog en die Nederlandse directe uitspraken, ik hou er wel van. Geen idee of dit Rotterdams was - laat ons hopen van wel - maar de ongedwongen directe stijl van de personages, niet in het minst van Ome Cor zelf, bracht de film naar een hogere kwaliteit en authenticiteit.

Nu, laat ons wel wezen, die Ome Cor is geen doetje. Zelfs geen sympathiek personage. Een nietsnut, een landloper ... en toch. Hopeloos naïef en er vaak in slagend om medelijden op te wekken met loze terugbetaalbeloftes. Humor en drama worden goed afgewisseld. Het einde is uiteraard wat happy end, maar dat hoort er wel bij.

Die flashbacks echter hadden totaal niet gemoeten. Deze zijn echt melig en voegden niets toe aan het verhaal. Ze strookten zelfs niet met het personage.

avatar van FlorisV

FlorisV

Van dat platte Rottuhdams door bijna de hele film door kon ik wel genieten en Martin Waardenberg heeft (vooral samen met Wilfried de Jong) erg leuke (en soms bijzonder gewaagde) shows gemaakt, dus de gunfactor is er wel. Maar hier is hij op een veel meer gemakzuchtige toer. Niet als acteur, zijn prima invulling van de waardeloze oplichter Cor, hij lijkt wel de grootste lul van Rotterdam, maakt dat je nooit medelijden met hem krijgt maar hem ook nooit gaat haten. Speciale vermelding nog voor de makeup van Cor. Maar het verhaaltje is zo mager als een Ethiopische marathonloper op hongerstaking. En als we het dan toch hebben over De Marathon, ja die was echt veel beter.

Het wordt ook nooit uitgeleg hoe het ken dat dochterlief als kapster in zo'n gigantisch appartement ken wonuh!

Maar goed we zien dus weinig meer dan een aanschakeling van scenes waarbij Cor probeert te bietsen bij allerlei bekende Nederlanders.

Moest een beetje gniffelen om die zitting in de rechtbank. Hij mocht iets van 36.000 euro terugbetalen of hij kon het kwijt laten schelden met 4 maanden in de nor. Zeker met het zelfrespect van iemand van Cor zou je denken, nou da's snel verdiend Cor, 9000 euries per maand.

Niemandalletje, wel aardig voor een keer maar daarna ken je hem weer wegpleuruh.