• 9.373.905 stemmen

Astonishing Tales of Terror: Rocktapussy! (2022)

Fantasy | 93 minuten

Genre: Fantasy

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Andrew Cymek

Met onder meer: Brigitte Kingsley, Landy Cannon en Sara Mitich

Plot Astonishing Tales of Terror: Rocktapussy!

"Time for one last great adventure!"

Met haar reportages probeert de onverschrokken verslaggeefster Hunter Hazelton haar stad op te knappen. Hunters volgende verslag gaat over experimentele testen in een mijn. Daar loopt ze met haar collega Cam de ongelukkige mijnwerker Carey Barnes tegen het lijf. Er vindt weldra een experiment plaats dat uit de hand loopt en een gigantische, demonische halfgod voortbrengt: de Rocktapus. Hunter, Cam en Carey moeten het daaropvolgend met andere overlevenden opnemen tegen zombies, middeleeuwse ridders en andere monsters.

avatar van joolstein

joolstein

Goede low-budget B-film. Een verhaal dat totale onzin is en personages die (hopelijk) hun rol niet te serieus nemen. Het is wat ze zeggen 1957, als een vreemde opening in de muur van een mijn de aandacht trekt van een drietal mijnwerkers, is dat een slecht idee natuurlijk om naar binnen te gaan!.

In het heden weet Hunter Hazelton een rondborstige verslaggever met haar cameraman Cam, undercover in een striptent als paaldanseres, de burgemeester te ontmaskeren als een oplichter. Op de afterparty wordt je voorgesteld aan haar rivaal, Annie, een leeghoofd, en co-reporter Declan, even dom.

Dan ga je terug naar afgesloten gebied van de mijn want dat wordt geopend met behulp van een speciale, door een Russische wetenschapper uitgevonden laser. De enige overlevende van 1957 waarschuwt tegen het openen van dat gebied. Zonder succes natuurlijk! Tijd voor wat Rocktapussy -actie!

Je ziet Kibbelende vrouwen, romantiek in de maak tussen Hunter en Carey, en je vraagt ​​je ondertussen af waarom je dit aan het kijken ben. Maar het is slim in elkaar gezet dus blijf je wel kijken! Een beetje low-budget Indiana, wat humor en tentakels,. Echter de meest geziene wezens zijn een kruising tussen een trilobiet en degenkrab,(Body Snatchers?) en kunnen mensen in zombies veranderen. Er loopt zelfs ridder in harnas!

Het is allemaal erg low-budget, met veel scènes die totaal geen logische betekenis hebben, en met nu niet de beste acteurs. Maar wonder boven wonder is er een demonen-rots-octopus-Cthulhu -ding als climax die er nog niet eens zo slecht er uitzag! Beetje in de stijl van jern'50 speciale effecten. Dat brengt me bij Brigitte Kingsley en haar outfits! Die bedekken steeds minder van haar ..tot ze in de climax niets meer over had...of soms een outfit had waar ik een Red Sonja-of Xena: Warrior Princess-flashbacks van kreeg!

Regisseurs hebben door budget te kort de neiging om hun vrouw voor de camera te zetten. Nu is Kingsley inderdaad de vrouw van de regisseur Andrew Cymek maar vermoedelijk is het hier andersom. Aangezien zij een productiebedrijf runt denk ik dat ze manlief van werk voorziet. Hoe dan ook deze film is Schlock maar het is ook zeer leuke amusement. Tenminste voor wie van goedkope, gekke B-films houdt!