• 9.374.652 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Alex Thompson

Met onder meer: Namir Smallwood, Rebecca Spence en Michael Potts

Plot Rounding

De inwonende arts James verhuist naar een ruraal ziekenhuis om met een schone lei te beginnen. Een band opbouwen met de patiënten blijkt moeilijk waarna zijn baas hem een persoonlijkere aanpak voorstelt. James raakt in de ban van de astmapatiënte Helen. Tegelijkertijd twijfelt hij aan de intenties van haar moeder en wordt hij met zijn verleden geconfronteerd.

avatar van joolstein

joolstein

Jeetje...waarom krijg dit filmische equivalent van een flatline, een 5,3 op IDMB ? (ten tijden dat ik dit schrijf) De film draait om een ​​arts-assistent die een traumatische inzinking krijgt na het verlies van een patiënt. Waarna hij in een plattelandsziekenhuis, een tweede kans krijg en geobsedeerd raakt voor een tienermeisje met mysterieuze symptomen van een patiënt met ademhalingsproblemen. Het kan een intrigerende setting zijn, toch?

Helaas wordt het een 91 minuten durende sleur van toonloze dialogen vol gedetailleerd medisch jargon, angstdromen die te onsamenhangend zijn om ook maar een klein beetje te verontrusten, onwaarschijnlijke plotontwikkelingen en een verhaal dat uiteindelijk ook nergens heen gaat, De elementen die het wat spannender maken kwamen ook te laat en in de laatste akte moet het ​​zogenaamd gaan om een schokkende onthulling maar die is gewoon barslecht opgezet.

Tja...op andere manier verandert het in een ongeïnspireerd medisch thriller -drama, die wanneer het uiteindelijk eindigt, zowel intrige als logica mist. En niets is zo erg dan dat een hond-monster met kaarsen op zijn kop mij doet afvragen waarom ik eigenlijk zoveel films kijk...