• 9.372.440 stemmen

Clowns in the Woods (2021)

Horror | 90 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Adrian Esposito en Curt Markham

Met onder meer: Dalton Letta, Roselyn Kasmire en Biz LaChance

Plot Clowns in the Woods

"Revenge is a dish best served sweet!"

Marcus, een jonge man met een handicap, wordt gepest en vermoord nadat een grap verkeerd afloopt. In het hiernamaals ontmoet hij een groep spookachtige clowns die hem helpen wraak te nemen op degenen die hem onrecht hebben aangedaan. Eén van Marcus' weinige vrienden in het leven was zijn buurvrouw Amy, een studente. Terwijl de sterfgevallen toenemen, besluit Amy de golf van moorden te onderzoeken, niet beseffend dat ze zichzelf en haar geliefden in gevaar brengt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Juist.

Je had het al kunnen verwachten met een enkele blik op de titel en poster. Je zou natuurlijk nooit kunnen indenken dat een film als deze maar enigszins boven een cijfer van een dikke 1,0* uit zou kunnen komen. Om maar meteen antwoord te geven op die mogelijke twijfelingen voor mezelf: dat was inderdaad het geval.

Films als deze zou je eigenlijk zelf wel kunnen maken. Alles dat je in principe nodig hebt zijn wat goedkope kostuums voor de clowns en een regisseur die niet veel zin heeft om het allemaal op te vrolijken. Wel krijg ik de indruk dat het achter de schermen best leuk was om te maken, maar erg veel kan de film dat niet in het voordeel gebruiken. Daarvoor wordt alles wel opvallend serieus gebracht.

Het acteerwerk is best waardeloos en de editing te opvallend als het wat trucjes wil uithalen. Toch weten ze richting de finale de deur nog te openen voor wat effecten. Daarnaast kon ik enkele luchtige dialogen wel waarderen voordat het allemaal op een wat meer typerende film uitkomt. Het is allemaal zo bijzonder vreemd dat je wel blijft kijken. Daar gaan mijn punten naar uit.

Wat kan ik er verder over zeggen? Niet veel. Ik vond het allemaal maar een flauwe bedoening die niet veel beter aanvoelt dan een film die je als meester of juffrouw met je klas kan maken. Ik denk dat de makers hiervan niet snel hoeven te rekenen op studio's die ze een hoog budget gaan aanbieden voor hun volgende project.