• 9.371.676 stemmen

Van de Andere Kant (2022)

Documentaire | 62 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Katinka de Maar

Plot Van de Andere Kant

Zijn hele leven vraagt Tim den Besten zich al af of hij als homo geboren is of zo geworden is. Hoewel het bepaald geen populaire vraag is om te stellen, dringt die zich door ontwikkelingen in de maatschappij de laatste tijd sterker op dan ooit tevoren. Middelbare scholieren groeien steeds meer op met het idee dat je seksuele voorkeur en gender fluïde zijn. In deze documentaire zoekt Tim uit of je iemands seksuele voorkeur kan beïnvloeden en scherpt zijn visie op zijn eigen seksualiteit aan. Daarbij gaat hij geen enkele ontmoeting uit de weg.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Het zou ook nog een vermenging van beide kunnen zijn: aangeboren en ook zo ontwikkeld.

M. i. ook aangeboren want in de vorige eeuw onderdrukte homomannen hun afstemming, trouwden braaf met een vrouw, kregen kinderen en later kwam toch de aap uit de mouw, meestal na een lang, beklemmend leven.

Omdat die shitkerken zich ermee bemoeiden en zelfs een waardeloze "therapie" hadden bedacht om het z.g. uit te bannen. En dat zelfs nu nog propageren. Een oudere leraar op mijn school vroeger heeft er enorm veel verdriet, ellende door gekend. Ik vraag me verder af of die beschrijving hierboven wel klopt en of de middelb. scholieren zo vrij en fluïde denken en doen als gesteld wordt. Hangt van de opvoedingssfeer van het ouderl. huis af, net als vroeger.