• 9.375.067 stemmen

This Is Joan Collins (2022)

Documentaire / Biografie | 96 minuten

Genre: Documentaire / Biografie

Alternatieve titel: Joan Collins - Van Glamourgirl tot Dynasty-Dame

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Clare Beavan

Met onder meer: Joan Collins

Plot This Is Joan Collins

In deze documentaire vertelt Joan Collins haar eigen verhaal, een ware rollercoaster. Ze is een van de laatste Hollywood actrices uit de 'Golden Age' en werd later een televisiefenomeen met haar rol in de serie 'Dynasty'. Haar verhaal wordt verteld met behulp van archiefbeelden en haar eigen collectie beeldmateriaal en toont de kijker het buitengewone leven van een vrouw die alles gezien heeft en alles overleefd heeft, en dat altijd met charme en intelligentie.

Archiefmateriaal

Vandaag te zien op TV > Canvas > 21:45 uur

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Als Dynasty-fan móest ik deze gezien hebben. Een heerlijk en eerlijk portret van Joan Collins, over haar carrière, echtgenoten, valkuilen en (helaas) een heel klein beetje Dynasty. Joan is zeer betrokken bij de documentaire, het is leuk te zien hoe ze soms op haarzelf in het verleden reageert. Ze schroomt niet om alles te vertellen en dat maakt het extra interessant. Haar mening over bekende acteurs/actrices en ex-echtgenoten steekt ze niet onder stoelen of banken. Veel archiefbeelden en de muziek maken dit tot een waardige biografie van een ster. Had zelfs best nog langer mogen duren wat mij betreft.

avatar van K. V.

K. V.

Deze ook eens meegepikt en vond het wel eens interessant om gezien te hebben. De docu werd boeiend gebracht en met voldoende zelfspot.

avatar van De filosoof

De filosoof

De documentaire focust op de obsessies van onze eigen tijd waarmee het verleden wordt geïnterpreteerd: aan de ene kant dat Joan Collins altijd een onafhankelijke vrouw is geweest ( “ik ben een feministe”) en aan de andere kant dat vrouwen, dus ook Joan, in de acteerbusiness aldoor seksueel en financieel zijn misbruikt en uitgebuit (maar dat ze daarmee zich juist sterk tonen “want het hebben overleefd’). Daarbij wordt ingehaakt op Joans reputatie als Dynasty’s Alexis van een sexy bitch die vele mannen heeft verschalkt en altijd kreeg wat ze wilde hebben, maar die het geluk in de liefde eigenlijk nooit heeft kunnen vinden. Maar omdat de documentaire Joans carrièreverloop – half door Joan Collins zelf verteld – met humor en zelfspot brengt, blijft hij aldoor amusant.