• 9.373.163 stemmen

Eindeloos Gepest – Het Verhaal van Maryana (2022)

Documentaire | 48 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Robin Boudestein

Plot Eindeloos Gepest – Het Verhaal van Maryana

Documentaire over de tiener Maryana die niet meer verder wilde leven, omdat het pestleed voor haar ondragelijk werd. Aan de hand van verhalen van haar familie, docenten, vrienden en klasgenoten krijgen we een beeld van wie Maryana was en wat haar bezig hield. Maryana ontwikkelde zich tot een eigenzinnige tiener. Al op jonge leeftijd creëert ze haar eigen stijl, kleedt ze zich anders dan anderen en is ze open over haar biseksualiteit.

Te zien op 2doc.nl.

Werd er vooral heel agressief van.

avatar van Rodger

Rodger

Heftig dit.. !

Pesten.. dit kan een iemand zo het leven voor de toekomst bepalen..

Zo vreselijk om te zien hoe zij in angst heeft geleeft.. en dat wil verbloemen naar de buitenwereld.

Ik hoop dat ze deze docu op scholen laten zien ... en dat er jongeren zijn die dan gaan begrijpen wat ze aanrichten.

4.0 **** voor jou.

avatar van mrklm

mrklm

Op 14 november 2020 maakte de toen 14-jarige Maryana een einde aan haar leven. Ze was al jaren het mikpunt van pesterijen, maar vond ook steun in enkele goede vriendinnen voor wie ze zelf ook een steunpilaar was. Familie, vrienden en Maryana’s mentor vertellen het verhaal onder anderen met behulp van posts op sociale media. Dr. Saskia Mérelle, de senior onderzoeker van 113 zelfmoordpreventie, plaats dit persoonlijke verhaal in een breder sociaal-maatschappelijke context. Grote ontbrekenden zijn de pestkoppen zelf (geen woord over de ouders) en dat is een groot gemis. Een schrijnend verhaal met gemiste kansen. Bedoeld om pesten tegen te gaan, maar toont vooral dat sociale media een uitnodiging zijn voor cyberpesten. Zie ook: Eindeloos Gepest - Het Verhaal Van Daan.