• 9.372.844 stemmen

Genre: Horror / Mystery

Geregisseerd door: Steven R. Monroe

Met onder meer: Camille Sullivan, Dion Johnstone en Summer H. Howell

Plot Harland Manor

Jeanie, Evan, Zeke en Gilroy vormen de Spirit Chasers, een team van paranormale onderzoekers. Ze zijn op zoek naar een geweldige locatie om het seizoen van hun tv-serie mee af te sluiten. Harland Manor lijkt een perfecte keuze. Groot, oud, imposant en heeft een geschiedenis met verkrachtingen, moorden en illegale abortussen. Wanneer de geest van de jonge Sarah, die naar verluidt het kind van Satan droeg, en de kwaadaardige dr. Harland verschijnen, merken de Spirit Chasers dat het te veel voor hen wordt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Monroe.

Wat een vreemde regisseur is het eigenlijk, zwiept de hele tijd van links naar rechts met zijn films. Leek zijn bekendheid en zijn doorbraak te krijgen met harde wraakfilms, om vervolgens jarenlang zijn naam weer terug te werken door aan de lopende band Hallmark-films te maken. Hij heeft er echt meer dan 10 geregisseerd in een periode van 4 jaar.

Nu keert hij plots weer terug naar horror, maar doet dat redelijk onaangekondigd waardoor ik voorspel dat Harland Manor niet echt opgemerkt gaat worden door het (horror)publiek. Zelf was ik er wel van op de hoogte, maar kwam de film eerder tegen dan dat ik er oprecht naar opzoek was. Toch maar meegepakt en het is achteraf vooral een matige film geworden.

Wie hoopt dat Monroe zijn hardere filmmakerij voortzet moet ik teleurstellen, Harland Manor is een paranormale horrorfilm van het puurste soort. Daarmee bedoel ik ook dat Monroe zelf niets toevoegt aan de film, want de gebruikelijke ingrediënten zitten erin en geen nieuwe. Trauma's, wat achtergrond, een aantal passerende geesten en een film die zichzelf uiteindelijk niet meer kan bijhouden.

Veel found footage of reality-tv krijg je niet te zien, na enige tijd is het echt een hele reguliere film geworden. Had geen probleem hoeven zijn als de inhoudelijke kwaliteit wat beter was geweest, maar deze film is vooral saai. Neemt niet weg dat het visueel best vakkundig in elkaar wordt gestoken met wat fraaie filters en goed gebruik van de locatie.

Samen met redelijk acteerwerk is dat wat de film draaiende houdt, want verder vond ik het maar een saai resultaat. Lijkt ook niet te lang hebben geduurd om te maken, misschien raakte het geld van Monroe op omdat hij waarschijnlijk te weinig salaris kreeg voor zijn Hallmark-films. Heb daar verder ook niets van gezien, maar het niveau van Hallmark is al jaren hetzelfde: brak.