• 9.370.370 stemmen

Geregisseerd door: Yukinori Makabe

Met onder meer: Matsuya Onoe, Kanako Momota en Hayato Kakizawa

Gesproken taal: Japans

Plot Sukutte Goran

De pretentieuze bankier Makoto gaat op het platteland wonen en wordt daar verliefd op een meisje dat een goudviswinkel runt, maar het meisje is verliefd op een andere man. Ondertussen wordt de bankier achtervolgd door een andere vrouw die op het eerste gezicht voor hem viel.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Fijn.

't Is een musical, maar dan iets minder uitzinnig dan sommige andere Japanese voorbeelden, maar wel met nummers die iets beter geïntegreerd zijn in de film, waardoor het musical-gehalte net wat lager komt te liggen. Op zich wel een goeie balans vond ik.

Het verhaaltje is niet al te origineel (een standmens moet voor z'n bedrijf naar een klein dorpje verhuizen), maar de uitwerking is dat wel. Vooral het goudvis-geobsedeerde dorpje is erg grappig en mysterieus, een perfecte setting voor een film die verder toch al een loopje neemt met de realiteit.

Visueel dik in orde, de acteurs doen het ook goed en hoewel ik de soundtrack nooit zou opzetten buiten de film om, vond ik de muziek allerminst storend. Erg fijn vermaak met andere woorden. Het is niet the next Memories of Matsuko, maar dat is de lat dan ook wel erg hoog leggen.

4.0* en een uitgebreide review