Stjer (2021)
Geregisseerd door: Janko Krist
Met onder meer: Emiel Stoffers, Bertrie Wierenga en Harm Bakker
8,3 (80)
Plot Stjer
Na alle successen van zijn band De Hûnekop is zanger Emiel Stoffers een arrogant, egotrippend, narcistisch, vrouwonvriendelijk, homofoob, coke snuivend mispunt geworden. Ook heeft hij een zwerver van straat geplukt om allerlei klusjes voor hem te doen. Ondertussen komen er, onder verdachte omstandigheden, steeds meer Fryske artiesten om het leven. Later doet blijken dat er een seriemoordenaar actief is. Rechercheur Goaitske van Goaitsen onderzoekt de zaak en waarschuwt Emiel. Hij valt als een blok voor haar. In reactie op de dreiging bombardeert Emiel Freddy tot nieuwe zanger van de Hûnekop en wordt zelf manager, om op die manier buiten schot van de moordenaar te blijven.
max cady
Als Fries moet je dit toch een keer gezien hebben. Leuke humor en een verhaal wat weinig voorstelt.
Walter S.
Sil d’r moarn hinne, yn Grins noch wol.
(Ik ga morgen, in Groningen nota bene).
Frans Zwaagstra
Wel jammer dat we van Twarres verder nog bijzonder weinig horen (nieuwe samenstelling).
Walter S.
Zoals verwacht, botte lompe humor in een Fries New Kidz jasje. Niet alles was raak, voor dit genre duurde de film ook wat te lang. Met name de product placement/reclames stukjes voor de sponsors van de film waren soms wel wat erg lang en haalden de vaart er uit. Een keer, okay leuk, maar overdaad schaadt hier.
Verder best leuk, lomp, grof en bot, ik hou daar wel van.
Peter Stok
Gisteren in Leeuwarden bekeken, zonder ondertiteling maar was voor deze Groninger goed te volgen. Hilarische film, heerlijk over the top en met een hoog New Kids gehalte echter minder grof en op en top 'Wâldpyks'. Mijn Fryske famke lag constant in een deuk en ik heb me ook erg goed vermaakt. De film duurde net wat te lang en er was duidelijk gebrek aan geld voor gelikte props maar dat paste wonderwel goed bij de sfeer. Vol enthousiasme gemaakt, laat ze het alsjeblieft bij één deel houden dan wordt dit geheid een culthit.
bart007bond
Komt deze op dvd / streamingdienst?
Zeer vervelend dat een niet fries deze niet kan bekijken.
Tjikkie24
Komt deze op dvd / streamingdienst?
Zeer vervelend dat een niet fries deze niet kan bekijken.
Jawis! Stjer de dvd
Met ondertiteling!
battlechip
4 keer gezien en nog steeds geweldig
hunekop en panadero op zijn best
blondiefilmfreak
Flauw wan product,bekeken op you tube.na 3 kwartier had ik er schoon genoeg van
battlechip
deze moet je gewoon zien
zelfs na 3 keer nog steeds dubbel van het lachen

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'