• 9.374.061 stemmen

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Giorgio Bruno

Met onder meer: Jonathan Tufvesson, Rocío Muñoz Morales en Margaux Billard

Plot They Talk

De geluidsman Alex registreert per toeval onbekende stemmen die verontrustende boodschappen doorgeven vanuit het hiernamaals. Ze waarschuwen hem voor een aankomend gevaar. Tegelijkertijd verschijnt Amanda weer in zijn leven, iemand met wie hij een gruwelijk geheim deelt. Haar aanwezigheid leidt tot bovennatuurlijke verschijnselen en dode lichamen. Is zij het gevaar waarover hij hoort?

avatar van Shadowed

Shadowed

Zzz.

Italiaanse horror, maar wel met Engelstalige acteurs. They Talk to Me doet zich vooral interessanter voort dan dat het is. In principe komt het concept namelijk niet veel verder dan een kerel die stemmen hoort via een camera en daar hulp voor gaat zoeken. Die komt uit bij een specialist en vanaf daar ontspoort de film een beetje.

Wat mij betreft is de film niet veel meer dan saaie acteurs in een nog saaier verhaal. Wat nog wel een beetje weet te complimenteren is dat er wel een zekere mate van sfeer wordt benadrukt. De filtertjes zijn nog best aardig te noemen. Wel goedkoop uiteraard, maar ze laten wel zien dat ze potentie hadden en daadwerkelijk een beetje omkeken naar het uiteindelijke resultaat.

Een optie om de film te versnellen werd zelden zo gemist als tijdens deze film. Na een halfuur is het echt niet meer te behappen en diende ik als kijker de minuten vooral weg te tellen. Die gingen nogal langzaam over. Films als deze laten zien hoe belangrijk een goed lopend tempo eigenlijk wel niet is. Omdat de film nog wel wat hoogtepuntjes kent zal ik er nog gul een 1,5* aan toekennen, maar dat is dan ook echt wel de max.