• 9.374.678 stemmen

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Jon Bristol

Met onder meer: Manda Vasas, Nick Foreman en Jon Bristol

Plot Head

"Ain't Nothing Funny About Dead Puppets"

Vijf twintigers uit Boston gaan een weekendje kamperen en begeven zich naar een afgelegen gebied in New England. Daar vernemen ze dat de omgeving jaren geleden geterroriseerd werd door een gewelddadige massamoordenaar. In het bos treffen de kampeerders afgehakte hoofden aan. Is de moordenaar terug?

avatar van Shadowed

Shadowed

Ha.

Head is typisch zo'n kortdurige film waar je ooit in je leven per ongeluk eens op stuit. Ik kan me namelijk moeilijk voorstellen dat dit soort films ooit het grote publiek gaan trekken. Daarvoor is het simpelweg te goedkoop en te onopvallend geschreven, waarmee het ten onder gaat aan de andere poppenfilms voor volwassenen.

Deze film valt in principe nergens in op, behalve dat ieder personage een pop is. Dat is ook zowat het enige waar de film zichzelf mee kan verkopen, anders was het enkel de zoveelste ultragoedkope horrorfilm geweest die zich afspeelt in het bos. Gezien de film nu al bijna nauwelijks 100 stemmen trekt op IMDb was een ordinaire horrorfilm al helemaal onder de radar gebleven.

Eerlijk is eerlijk, de film kijkt wel ontzettend lekker weg en waar The Puppet Monster Massacre enkel en alleen geanimeerde achtergronden gebruikte is deze film echt opgenomen op locatie dat het toch wel wat kijkbaarder maakt. De horror is nooit spannend, maar gezien poppen op brute wijze worden afgeslacht heeft het wel zijn charme.

Het verhaal is zwakjes en neemt zichzelf net wat te serieus, verder vond ik het wel een lollige film om naar te kijken bij vlagen, die zijn amateurisme soms net wat te duidelijk maakt. Zeker de finale blinkt uit in onkunde, en jammer ook dat niet iedereen goed een stem in kan spreken. Toch kan ik niet zeggen dat ik me heb verveeld tijdens het kijken naar Head.

Een klunzige, maar soms charmante horrorfilm die voor geen geld is gemaakt en vooral zijn fun trekt uit het gegeven. Inhoudelijk een weinig interessante of hoogstaande film, maar het is wel leuk om dit soort films in ieder geval 1x in je leven te zien als horror en/of filmfan. Ik heb er in ieder geval geen spijt van.