• 9.374.990 stemmen

Adolescence (2019)

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Zeb Daemen

Plot Adolescence

Cornwall, 1950, de laatste dag van de zomervakantie. Voor James en zijn beste vriend Simon is dit ook meteen de laatste dag van hun onbezonnen jeugd. James verhuist de volgende dag en laat het dorpje, zijn geboorteplek en bovenal de mensen waarmee hij opgegroeid is, achter. Niet zeker of hij ze ooit nog zal terugzien. Er zijn echter nog enkele zaken waarvoor James nooit de kans heeft gekregen om ze luidop uit te spreken. Gevoelens die hij nog nooit heeft kunnen uiten.

avatar van John Milton

John Milton

Dit ziet er erg mooi gefilmd uit, niet verrassend dat Daemen ook fotograaf is. Die info vind ik zo online, de film zelf niet, helaas.

Graag een por of of me even noemen als dit ergens online te zien is tzt

avatar van Film Pegasus

Heerlijk romantische kortfilm van Zeb Daemen over een onuitgesproken liefde. Soms is dat al moeilijk op zich, zeker als het gaat over liefde over iemand van hetzelfde geslacht in de jaren '50. Daemen is duidelijk een fotograaf en heeft ook voor schoonheid. Hij trok me al heel snel in de film, wat bij een kortfilm toch wel belangrijk is.

Geen overdonderende film, maar wel een mooi sfeerbeeld.