• 9.373.068 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Justin Harding en Rob Brunner

Met onder meer: Alana Elmer, Tim Loden en Jonathan Craig

Plot Making Monsters

"We're gonna have so much fun!"

Allison en Chris vormen een koppel en hebben een succesvol YouTube-kanaal. Ze worden door een vriend uitgenodigd om een weekendje door te brengen in een kerk op het platteland. Na een wild feestje krijgen de vrienden te maken met een reeks vreemde gebeurtenissen. De hel breekt los en de kans op overleving lijkt klein te zijn.

avatar van Shadowed

Shadowed

Suf.

Ik sla mezelf toch geregeld in elkaar wanneer dit soort films op mijn kijklijst belanden. Hoe heeft het toch zover kunnen komen dat ik überhaupt iets over deze film te weten ben gekomen? En het ergste is eigenlijk dat ik al van de film afwist voordat deze op de site stond. Je zou bijna overwegen om gewoon een andere hobby te zoeken.

Het is wel een film die zichzelf niet meteen prijsgeeft gelukkig. Tussendoor ontdekken we wat twistjes in het verhaal en een verloop dat niet meteen in de kaarten kan worden gekeken. De interesse daarin is echter van korte duur, want eenmaal het bekend wordt welke stilering het gaat hanteren wordt het al aardig duidelijk dat er niet veel boeiends ontdekt kan worden in deze film.

Weinig tot helemaal geen bijzondere scenes en een tempo dat werkelijk niet vooruit te krijgen is zetten de basis voor deze film. En daardoor is het voor een verloop dat na 85 minuten weer af te zetten valt aardig vermoeiend te noemen. Zelfs als het een kleine verrassing kent weet het nauwelijks op te pikken door een stijl die oersaai is, personages die van de straat geplukt zijn en een finale die nergens uit weet te halen.

Misschien dat er bepaalde gedeeltes in het narratief makkelijk kunnen worden gewaardeerd door kijkers, maar ik zie niet snel gebeuren dat deze films maar ooit het daglicht zullen zien voor voldoendes. Dat de film na 400+ stemmen op IMDb ook op een 5,5 staat verbaasd me ten zeerste. Het is een erg saai gebeuren dat nooit aardig in beeld wordt gebracht, en op het gebied van horror al helemaal waardeloos te noemen is. Ik hoop dat ik de film snel weer zal vergeten.