• 9.370.545 stemmen

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Arjan Brentjes

Met onder meer: Bart van der Schaaf

Plot Sad Beauty

In een zwaar vervuilde wereld rouwt een jonge vrouw om de afwezigheid van dieren om haar heen. Wanneer ze ziek wordt door een bacteriële infectie, hallucineert ze over de natuur.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Fisico

Fisico

Best een fijne animatiefilm die zoals gezegd niet geheel verrassend de ecologische geijkte paden bewandelt. Op zich niets mis mee, want de uitwerking was wel prima. De enge wereld waarbij zowel de mens als zijn omgeving recht evenredig mistroostig is, is ontzettend deprimerend. Het hoofdpersonage gedraagt er zich ook naar en het medeleven is groot. De dieren sterven bij bosjes uit en vogels zijn er ook al lang niet meer. Maar gelukkig “life finds always a way”, zou doctor Malcolm uit Jurassic Park zeggen.

mcdaktari

Dat vind ik persoonlijk nou het grootste minpunt van Moviemeter. Nu is net de site mooi vernieuwd en dan staan er ook die korte filmpje van 3 of 10 minuten op. Dat had niet moeten gebeuren vind ik want dan kun je toch niet spreken van een film, als het maar een paar minuten duurt.

avatar van John Milton

John Milton

mcdaktari schreef:

Ik gok dat je die strijd reeds verloren hebt, maar ik zou het eerder in het opmerkingen topic plaatsen, voor maximaal effect.

Overigens ben ik een groot voorstander, maar dat had je misschien al met lede ogen aangezien

John Milton schreef:

Strijd verloren hebt????? Ik lever geen strijd John, ik laat alleen ff weten dat die korte clips niet tussen speelfilms thuis horen. Maar ik vind het fijn voor jou dat jij er een voorstander van bent

Het enige voordeel ervan is dat je makkelijk een stuk 18 filmpjes kunt kijken op een avond, alhoewel, ik weet niet of dat nou een voordeel is.

avatar van John Milton

John Milton

mcdaktari schreef:

ik bedoelde het meer spreekwoordelijk als in ‘dat gaan ze niet meer terugdraaien’, niet dat je fanatiek aan hebt strijden was

John Milton schreef:

Oh maar ze hoeven het voor mij echt niet terug te draaien want er zijn er genoeg die er wel blij mee zijn, dus zo'n egoist ben ik nou ook weer niet