• 9.379.224 stemmen

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Wayne Abbott

Met onder meer: Craig Sechler

Plot Drain Alcatraz

Alcatraz is de beruchte voormalige gevangenis op een eiland in de San Francisco Bay. Het zou onmogelijk zijn geweest om uit deze gevangenis te ontsnappen. In deze documentaire wordt de baai met behulp van wetenschappelijke expedities en moderne computertechnieken drooggelegd. Op deze manier wordt een poging gedaan de geheimen van het eiland en de gevangenis te ontdekken en te tonen waarom het zo goed als onmogelijk was hieruit te ontsnappen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Narrator (stemrol)

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ze kunnen nog zulke goede berekeningen maken maar er kan altijd wel iets gebeuren waardoor ze het vaste land hebben kunnen bereiken. In 2018 is bekend gemaakt dat John Anglin, één van de 2 broers in 2013 een brief naar de politie heeft gestuurd. Hij beweerde dat hij nog de enige overlevende was van de 3 ontsnapte. Hij schreef,

"Ik ben 83 jaar en ik ben er slecht aan toe", "Ik heb kanker. Als jullie op de televisie verklaren dat ik maximaal een jaar naar de cel moet en medische hulp krijg, zal ik jullie een nieuwe brief sturen om te laten weten waar ik me bevind. Dit is geen grap."

Frank Morris zou overleden zijn in oktober 2008 en Clarence Anglin in 2011. Zelf zou John Anglin na de ontsnapping lange tijd in Seattle gewoond hebben en daarna in North Dakota. Op het moment van schrijven zou hij zich in het zuiden van Californië bevonden hebben.

Ik kwam dit artikel op internet tegen. Hoe het verder afgelopen is en wat de FBI ermee gedaan heeft weet ik niet.

Maar hoe het dan ook mag zijn, we zullen nooit exact te weten krijgen hoe het nou precies gegaan is. Wel is duidelijk dat Alcatraz een hele moeilijke plek was om van te ontsnappen.