• 9.372.440 stemmen

Met onder meer: Geoffrey Alkemade, Rick Kuitems en Bauke van Boheemen

Gesproken taal: Duits, Engels en Nederlands

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot 7 Wrekers

Juni 1944. De geallieerde troepen zijn in Normandië geland en vechten in Frankrijk. Een groep van zeven Nederlandse verzetsstrijders krijgt een belangrijke missie om de geallieerden te helpen oprukken naar bezet Europa. De missie gaat echter helemaal mis en terwijl de verzetsstrijders zich hergroeperen op een veilige plaats, beginnen ze te vermoeden dat er een verrader in hun midden is.

avatar van Waku

Waku

Ligt het nu aan mij of ziet die trailer er nou echt gewoon simpeltjes en slecht geacteerd uit? Ik kan mij de huidige 8.2 op IMDB naar aanleiding van de trailer niet voorstellen...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Amateurproductie op MovieMeter. Het niveau daalt...

avatar van Seam

Seam

Waku schreef:

Je omschrijft hier toch gewoon 95% van alle Nederlandse films ooit? Wat had je dan verwacht?

avatar van AniSter

AniSter

Lang geleden dat ik amateurtoneel heb gezien, deze 'film' kwam dicht in de buurt: alles gefilmd in 1 ruimte en het leek wel of er van een autocue werd gelezen. Daarbij heb ik geen flauw idee wat de reden is geweest om de chronologie zo door elkaar te husselen. In de juiste volgorde was het allemaal vanaf het begin iets duidelijker geweest. Als afronding een voorspelbaar einde, al was de reden voor deze 'verrassing' niet voorspelbaar. Dit drama duurde gelukkig niet al te lang.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Er zijn films die in één ruimte opgenomen worden en toch de spanning weten te houden. Dat was bij dit (toneelstuk ) niet het geval. Het verhaal op zich was niet eens zo slecht maar de uitwerking was niet echt om over naar huis te schrijven. Maar ja, als je een budget hebt van 1000 euro kun je niet veel verwachten he.

Ik wist trouwens vrij snel al wie de verrader was, dat zag ik al lang van te voren aankomen. Ik wil niet beweren dat dit Nederlands slechtste film is, want dat is het ondanks het zwakke geheel nou toch ook weer niet, maar de regisseur moet wel met wat beters komen als hij nog meer films wil maken. Maar het zal wel aan het budget liggen zullen we maar zeggen.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

De hele film werd op één locatie in de bossen van Soest opgenomen. Elke dag werd er 10 minuten aan filmmateriaal opgenomen, en waren de opnames binnen 8 dagen voltooid. In eerste instantie zou de aanval op het Duitse garnizoen volledig worden gefilmd, maar de budgetbeperkingen hielden dit o.a. tegen. De film stond voor een beperkte bioscooprelease ingepland voor april 2020. Door de pandemie moesten alle bioscopen noodgedwongen sluiten. Na maanden van uitstel werd besloten om de film op Video on Demand uit te brengen. Op 23 oktober verscheen hij op Amazon Prime Video. Dit was de eerste in eigen beheer geproduceerde film uit Nederland, die op een groot streamingplatform werd uitgebracht. Tijdens de gewelddadige verhoorscène tussen de Oberleutnant en Abraham, sloeg acteur Roy van Kleef de vastgebonden Peter Nillesen per ongeluk in het gezicht. De bewuste take werd gebruikt voor de film.

Indien je een oorlogsfilm met veel actie verwacht, dan kun je deze productie beter links laten liggen. Persoonlijk heb ik me redelijk vermaakt met deze mysterieuze thriller. Vooral gezien het feit dat hij met een ontzettend laag budget werd gemaakt. Veel meer kun je dus niet verwachten. Verre van een topfilm, maar redelijk onderhoudend.

2,5 *

avatar van shugenja

shugenja

Ik ben een van de grootste voorvechters van de Nederlandse film. Maar deze productie zakt wel echt door een onderlijn wat mij betreft.

avatar van mrklm

mrklm

Kort na de invasie van Normandië stelt de Britse mr. French [Francis Cox] een eenheid samen bestaande uit 7 Nederlandse verzetsstrijders. Hun opdracht: gezamenlijk een garnizoen binnendringen en een Duitse officier ontvoeren zodat die in Engeland kan worden verhoord over de locaties in Nederland van waaruit de Nazi’s hun V1 Vliegende Bommen lanceren. Een beetje omslachtig, vindt joe niet? Maar verwacht geen actie, want al snel blijkt een van de zeven mensen een verrader te zijn. Tot zover de nauwkeurige screening. En wij zitten opgescheept met een saai spelletje ‘zoek de verrader’. Van Doorn had waarschijnlijk een succesvolle mix van Operation Crossbow, The Dirty Dozen en The Hateful Eight voor ogen. Missie mislukt. En niet zo’n beetje ook!