• 9.372.354 stemmen

Oorsprong: Luxemburg / Frankrijk

Geregisseerd door: Gil Pinheiro en Pascal Thiebaux

Met onder meer: Lionel Abelanski, Matthieu Clément-Lescop en Frédérique Bel

Plot Quenottes

Iedereen ziet het muisje wel als een goedgezind, gul personage... Maar wat als hij dat niet is? Wat als hij eigenlijk een neurotische psychopaat is met een obsessie voor het verzamelen van tanden als trofeeën?

avatar van John Milton

John Milton

Te zien op Prime Video.

Geinige horrorshort, die gelijk als thuiskomen in mijn eigen jeugd voelt met Lethal Weapon en Commando aan de muur. Ik dacht bij het inzetten van de score (en bij de credits weer) even dat ze Thomas Newman hadden gestrikt (had het al raar gevonden voor een Franse short), maar composer Mathieu Alvado maakt er daarna wel zijn eigen ding van, en met succes. Mooie score hoor.

Maar ziet iedereen het muisje wel als een gul, goedgezind personage, zoals de synopsis zegt? Als ik er een door de woonkamer zou zien rennen zou dat niet mijn eerste gedachte zijn. Grappig hoe regisseurs Pinheiro en Thiebaux er een griezelsprookje van maken, met de muis als evil agent. De CGI zal geen prijzen winnen, maar met een duur van dik tien minuten verveelt Quenottes geen moment.

avatar van Kondoro

Kondoro

Laatst al die 4.1* sterren dacht ik John Milton en hier is de 3.5* net te veel van het goeie ?

avatar van Kondoro

Kondoro

Deze kwam eigenlijk uit het niets op mijn pad terecht. En na de lovende woorden van shorts-kenner John Milton, een best mooie poster en een interessante synopsis was ik eigenlijk snel om en kreeg ik zin deze 'short' te kijken. Ik heb tenslotte ook 'Prime' en dan haal ik een beetje mijn geld uit dat abonnement. Ik ben normaal helemaal geen 'shorts' kijker dus het was voor mij wel even wennen.

De twaalf minuten die voor de 'short' staan, waarvan ongeveer zo'n tien minuten aan beeldmateriaal was erg interessant gedaan en ik was eigenlijk zonder afgeleid te worden erg aandachtig aan het kijken. Dat komt toch wel omdat de sfeer er goed in zit en met een goede 'score' bracht deze 'short' veel duisterheid met zich mee. Nee, de CGI is inderdaad niet helemaal fantastisch en daar werft de film zeker niet zijn punten mee, voor mij was de duistere sfeer met een creepy 'song' op de achtergrond voldoende. Ook aardig wat bloed, en ik peinsde wel af en toe weg van het nare beeld van de tanden.

Of ik veel vaker 'shorts' ga kijken weet ik niet, hopelijk is Theunissen nu niet van zijn stokje geslagen dat ik ook aan de 'shorts' ben begonnen ! Ook wel een leuke tip voor jou, als je 'Prime' hebt.

avatar van John Milton

John Milton

Kondoro schreef:

T’is niet altijd feest, Kondoro

avatar van Theunissen

Kondoro schreef:

Nee joh, als je ergens een leuke short tegenkomt, dan moet je hem gewoon kijken. Deze lijkt me opzicht ook wel geinig om eens gezien te hebben. "Pirme" heb ik echter (nog) niet (ook geen andere streamingdiensten), dus dan zou ik moeten kijken of hij ergens te pindakazen valt. Qua shorts, heb ik er pas twee gezien (waren ook min of meer twee horrors), dus je gaat me waarschijnlijk daarmee inhalen als je nog een paar leuke shorts tegenkomt op "Prime"

M.b.t. tot "inhalen", dat heeft John Milton zo te zien al gedaan m.b.t. het toevoegen van (short)films. Lekker bezig John