• 9.375.400 stemmen

Spinal Tap: The Final Tour (1981)

Komedie / Mockumentary | 20 minuten

Genre: Komedie / Mockumentary

Alternatieve titel: The Return of Spinal Tap

Geregisseerd door: Rob Reiner

Met onder meer: Christopher Guest, Michael McKean en Rob Reiner

Plot Spinal Tap: The Final Tour

Documentairemaker Marty DiBergi volgt de band Spinal Tap tijdens hun toer. Backstage-interviews met de bandleden worden afgewisseld met beelden van optredens en opnames voor de nieuwe plaat.

Derek Smalls

David St. Hubbins

Marty DiBergi

avatar van ichi

ichi

Volgens imdb is dit een demo reel uit 1981, soort van vooruitlopend op de uiteindelijke film. Volgens mij staat deze 'short' op de Criterion uitgave . Grapiig om dezelfde liedjes in een net wat ander tempo of jasje te zien en horen. De grapjes zitten ook net in wat andere settings, zo lijkt 't..

avatar van ichi

ichi

Voor meer info over deze demo-reel (geschoten voordat er überhaupt sprake was van een film) zie hoofdstuk vier van Rob Reiner's boek uit 2025 getiteld A fine line between stupid and clever - the story of Spinal Tap. Blijkbaar zien we hier ook een jonge Rebecca De Mornay als groupie in de hot tub.