• 9.373.530 stemmen

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Raoul Servais

Met onder meer: Vincenzo De Jonghe

Plot Tank

Op 15 september 1916 gebruikten de Britten tijdens de Slag aan de Somme als eersten tanks in een poging de stellingenoorlog te doorbreken. De inzet van dit nieuwe wapen betekende zowel voor de loopgravenverdedigers als voor de tankbemanning een helse ervaring. Zowel voor soldaat Otto in zijn loopgraaf als voor Johny in zijn tank komt er zo een einde aan al hun sentimentele bekommernissen.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Mooie short die bekroond werd in 2015 met de Zilveren Aar (Espiga de Plata) op het Internationaal Filmfestival – Valladolid (Spanje).

Deze animatiefilm is een vrije interpretatie van de eerste tankaanval tijdens de Eerste Wereldoorlog, waarbij de traumatische ervaring wordt uitgebeeld van zowel de soldaten in de loopgraven als de tankbemanning.

John Milton

Jammer dat je dit niet ergens online voor 1-2 euro kunt zien, 5 jaar later. Ik zie alleen een dvd met boek(je) voor 10 euro op lumiereshop.be, dat hoeft me dan ook weer niet voor zes minuten film.

Mocht hij ergens online verschijnen dan wordt een por op prijs gesteld, WOI heeft nog steeds mijn interesse.

Blijkt na even mailen toch online te staan voor een fijne prijs: Lumière - VOD

Ook van mij 4 ballen.

Erg mooi gemaakt, en bijzonder beklemmend. Ik zie zoveel shorts gratis, dat het af en toe helemaal niet erg is om eens een euro te betalen voor eentje die je graag wilt zien. En nog koop ook, tot er iets met Lumière's Mylum zou gebeuren en je licentie weg is uiteraard. Ach dat is niet het einde van de wereld, wie zich daar druk om maakt kan dan beter de dvd aanschaffen. Account aanmaken en betalen via ideal was doodeenvoudig trouwens.