• 9.373.656 stemmen

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Albert 't Hooft en Paco Vink

Gesproken taal:

Plot Fallin' Floyd

Jazzmuzikant Floyd wordt gedumpt door zijn vriendin, terwijl hij net een verlovingsring voor haar heeft gekocht. De opgewekte trompettist zag die tegenslag niet aankomen en komt terecht in een diepe depressie.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Perfecte korte animatie waarbij in de mum van tijd het verhaal wordt verteld van een verliefde

jazzmuzikant die van het verdiende geld als straatmuzikant een ring kan kopen om zich mee

te verloven met zijn geliefde. Hij blijkt evenwel plaats te moeten maken voor een 'klerenkast',

en het gevolg is een depressie. Een uiteraard in het zwart uitgebeelde kwade genius die vanaf

dan constant in zijn aanwezigheid hem aldoor steeds verder de miserie in dwingt - al verzet

hij zich daar aanvankelijk tegen. Bij elke winst verder de ellende in groeit navenant zijn kwade

genius, en uiteindelijk zelfs tot een blobachtige verschijning. Pas wanneer hij, bij toeval, zijn

in het water gesmeten trompet terug vindt, weet hij zich te herpakken.

De animatie op zich is ook geweldig, met fijne trompetmuziek ook en een fijne timing bovendien.

Met veel leuke details, en ook een beetje humor. We zien zelfs even aan de bar waar behalve

de jazzmuzikant nog een andere verloren ziel zijn verdriet zit te verdrinken, twee van die

kwade geniussen even een high five doen. En zijn er zo wel meerdere leuke visuele grapjes

omtrent die zwarte, verderfelijke mormels.

Onderliggend toch dat blijven vastklampen aan die ring. Die bleef hem kennelijk dierbaar.

Als een kleinood van de hoop.

Bij de enkelen hier in mijn ogen een te lage waardering van stemmen. Ik vond het een subliem

filmpje, en dan ook nog van Nederlandse makelij.

avatar van Movsin

Movsin

Een gek tekenfilmpje dat zich grotendeels afspeelt bij een trieste gemoedstoestand van onze gedumpte jazzmuzikant. En er is ook het zwarte beest dat hem niet loslaat en hem overal doet mislukken en toch heeft de film de smaak van de humor niet verloren wat zich uit in enkele, ietwat ondeugende piepkleine shots, even op de achtergrond en toch opvallend. Wat hem natuurlijk uit het slop kan halen is de mogelijkheid muziek te spelen en dat gebeurt dan ook, maar gaat hij zich geen tweemaal aan dezelfde steen stoten...?

Kort maar prettig vertier.