• 9.373.561 stemmen

Geregisseerd door: Ismaël Ferroukhi

Met onder meer: Zakaria Inan, Sabrina Ouazani en Azelarab Khagat

Gesproken taal: Arabisch en Frans

Plot Mica

Mica, een jongen afkomstig uit de sloppenwijken, wordt ingehuurd om allerlei klusjes op te knappen bij een tennisclub in Casablanca. Hij wordt er opgemerkt door de voormalige tenniskampioene Sophia. Zij neemt hem onder haar hoede.

avatar van Fisico

Fisico

Een arme jongen wordt door zijn familie "uitgeleend" om ergens in het grote Casablanca klusjesman en tuinier te zijn bij een tennisclub. Tennis wordt nog steeds beschouwd als een elitesport en ik veronderstel dat de kloof in de armere landen nog steeds erg groot is.

Blijkt dat de kleine Mica talent heeft en hij hoopt dat tennis zijn weinig benijdenswaardige situatie wat extra kleur kan geven. Het lijkt en is een plot dat aandoet als een sprookje, een plot ook dat al menig maal passeerde in een filmcontext waarbij dromen van het maximale haalbaar is als je er maar genoeg voor werkt en in gelooft.

De nodige tegenslagen en hindernissen maken het te bereiken doel alleen maar complexer. Het komt allemaal aan bod. En uiteraard mag de finale match ook niet ontbreken waarbij letterlijk alles en niets wordt gespeeld. Erg aangedikt, sentimenteel en clichématig voorgesteld. Toch wel verrast van de uitslag van de match, dat zag ik eigenlijk niet meer aankomen ... Ik was op een bepaald moment ook niet meer mee met de film waar hij dan uiteindelijk toch weer trainde als hij niet meer welkom was op de club. En bij de laatste match nam hij de plaats in van die snob, maar niemand had dat door of wou dat doorhebben? Het ligt wellicht aan mij ...