• 9.373.533 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: R. Zachary Shildwachter en B.J. Colangelo

Met onder meer: Roni Jonah

Plot Powerbomb

Een worstelaar staat op het punt om door te breken. Hij overweegt het allemaal achter zich te laten om meer tijd met zijn gezin door te kunnen brengen. Zijn grootste fan krijgt het nieuws te horen en besluit het heft in eigen hand te nemen. Hij zal ervoor zorgen dat zijn kampioen de top bereikt.

avatar van joolstein

joolstein

Het aantal horrorfilms met worstelthema is op één hand te tellen. In 2020 zag ik middelmatige From Parts Unknown (2015) en ik weet dat er Pro Wrestlers vs Zombies (2014) bestaat en met een beetje goede wil kan je misschien El Santo er nog toe rekenen. Een ding hebben deze films echter gemeen; worstelen vertaalt zich gewoon niet naar effectieve horror en op zijn best is er nog een beetje amusementswaarde. Met de regisseurs R. Zachary Shildwachter en B.J. Colangelo, maakte ik kennis door een flauw filmpje aan het einde van de anthologie-film Deathcember. Toch was ik nieuwsgierig naar wat hun eerste lange thriller/horrorfilm op zal leveren? Tja...en wat moet je ervan zeggen? De film met een micro-budget (alhoewel het paste wel bij de setting) concentreert zich op het amateur-worstelcircuit, en één fan gaat wat te ver met de aanbidding van zijn favoriete worstelaar. Denk, aan bv. Misery, maar het gaat nooit echt richting iets wat maar op martelporno lijkt, hoewel soms het geleuter van die fan Paul wel in de buurt kwam. Kan je iemand dood kletsen? Er was hier tenminste een poging tot en een absoluut kwelling! De cast bestond uit veel pro-worstelaars en deze hadden alle geen talent om te acteren. Ook de humor sloeg er helemaal dood door! Vervelend was de film niet en misschien dat fans van amateur- en pro-worstelen er iets meer van kunnen genieten (de film werd ook getipt op Letterboxd) maar helaas von ikzlef de film nogal tegenvallen!