• 9.471.325 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Billie Piper

Met onder meer: Billie Piper, Lily James en David Thewlis

Plot Rare Beasts

Mandy is moeder van Larch die ze alleen opvoedt. Ze is erg gefocust op haar carrière en schrijft momenteel over een vroegere liefde. Dan ontmoet ze de charmante, maar getroebleerde Pete op wie ze valt. In tijden waarin vrouwen steeds meer voor zichzelf opkomen houdt hij er nogal conservatieve ideeën op na.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van blurp194

blurp194

You're broken, Mandy!

I know!

Een film met zo'n cast, en niemand (nouja bijna niemand) heeft 'm gezien, er op gestemd en ik ben na 7 jaar de eerste met een bericht. Hoe kan dat dan, zou je vragen.

Wellicht is het makkelijkste antwoord dat de film door Covid tussen wal en schip geraakt is. Maar het is ook niet helemaal precies een 'makkelijke' film - en dan ook in geen enkel opzicht, want Piper zoekt met haar narratief geen enkele steun of sympathie van welke partij of groepering in de eeuwigdurende strijd tussen man en vrouw. Ze zoekt het zelf wel uit, en juist daarom is de film uiteindelijk des te meer de moeite waard. Ook die boodschappen die niet makkelijk in een vakje passen zijn het waard om naar te luisteren - al moeten we wel scherp blijven op de overweldigende druk van wat zich ongehoord noemt, maar juist heel makkelijk in een vakje past en geen enkele toegevoegde waarde heeft.

Piper regisseert zichzelf, en ook daar neemt ze nergens de makkelijke afslag. Jammer dat het haar kennelijk niet heel goed bevallen is, want vooralsnog haar enige director credit, terwijl ze het er voor mij toch best goed afbrengt - een film als geen ander, met een enorme cast die op hun tenen loopt inclusief een David Thewlis die haast onherkenbaar zou zijn als zijn stem anders was. En Lily James in een heerlijk maar wel erg, erg klein bijrolletje - dat mag dan de enige teleurstelling zijn, want daar had ik toch iets meer van verwacht. Fijn om toch af en toe weer wat verrast te worden.