• 9.373.631 stemmen

Met onder meer: Pepijn van der Sman, Jennifer Hoffman en Tibor Lukács

Gesproken taal: Nederlands

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Taiki

Chiel en Linda vertrekken weinig uitgerust met hun kinderen voor een avontuurlijke vakantie naar Zweden. Onderweg lopen de irritaties zo hoog op, dat ze hun 9-jarige zoon Bruno uit de auto zetten. Als hij vervolgens in het woud verdwijnt, krijgt de vakantie een wel erg avontuurlijke wending.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Pepijn zijn filmdebuut in een geweldige film, leuk verhaal en de mooie Zweedse natuur. Een toppertje voor de toekomst.

Oma Tilly is er al vroeg bij

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

O, dit ziet er leuk uit. En voor de verandering eens niet opgenomen in Frankrijk, maar in Zweden!! En Jennifer Hoffman, ook leuk. Aanstaande maandag op NPO3: Taiki

Ik ben overigens niet de opa van Pepijn.

avatar van Lui

Lui (crew films)

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Net een keer te veel verzucht: yeah right, beam me up Scotty.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

'Taiki' (2019) is een behoorlijke jeugdfilm over een disfunctionele familie op autovakantie in Zweden. Vader Chiel (Tibor Lukács) is een onhandige stuntel wiens gevoel van mannelijkheid ondergraven wordt door zijn dominante echtgenote Linda (Jennifer Hoffman). Op haar beurt is moeder Linda een persoon die geen halve maatregelen neemt om haar gezag te laten klinken, terwijl ze tegelijk haar eigen fouten en onvolmaaktheden bedekt met de mantel der liefde. Hun schermverslaafde zoon Bruno (Pepijn van der Sman) is verstoken van zijn vaste MMORPG en terroriseert uit frustratie maar z'n jongere zusje Frankie (Linde van der Storm). Het leuke aan 'Taiki' (2019) is dat het zo'n herkenbare alledaagse situatie is - zowel voor volwassenen als kinderen - wanneer de irritaties op de achterbank te hoog oplopen en gefrustreerde ouders het kind uit de auto zetten. Bruno loopt echter weg en verdwaalt in de wildernis. Vanaf dat punt is het een leuke avonturenfilm waarin de verdwaalde jongeman zijn MMORPG-avatar speelt in het Zweedse natuurschoon. Met gave overzichtsscénes waarin het bos als een groot en episch gamespeelveld wordt getoond. Al neemt het voorspelbare plot te geforceerde wendingen en voelt het plotselinge einde afgeraffeld. Maar vriendschap sluiten met een wolf!? Zelfs als drieëndertigjarige voel ik een lichte opwinding, laat staan wanneer ik zelf de leeftijd had voor deze sympathieke productie.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik spreek overigens alleen namens Adam en ben ook geen familie van Pepijn.

avatar van 606

Heerlijke film, soms erg realistisch vooral het begin en het koppel gekibbel tussen door. En wat een prachtige natuur zeg in Zweden. En ook fijn acteerwerk van de cast. Die wolf was echt cool... ?

avatar van tattoobob

tattoobob

Leuke kinderfilm die ook voor de ouders wel leuk meekijkt.

De film is mooi geschoten in de natuur en ook de dieren staan er mooi op.

De film is grappig en avontuurlijk....een prima combi voor de jeugd.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Hele goede film! De natuur van Zweden kennen wij in het echt en die is heel erg mooi (in de winter een ander verhaal!). Met een camper er doorheen trekken en weken de tijd hebben in de zomervakantie, is verrukkelijk. Je mag namelijk overal staan: allemannsretten en dat geldt voor heel Scandinavië.

Een disfunctionele familie in de film is dit niet echt, maar helemaal goed zit het ook niet. Ik vind de ouders een flink deel van de film nogal negatief en hypocriet doen, van die mensen die zelden zichzelf en natuurlijk zijn, er is altijd wat. Na de ontknoping verandert dat. De kinderen dragen deze waardes wel uit, waardoor Bruno naar de wolf teruggaat: een vriend laat je immers niet in de steek.

Ik vond hem mooi en goed, deze film. Doet me denken aan een andere Zweedse film, waarin meisje in de natuur de wolven beschermt, Misa en de wolven. Ook heel mooi!

avatar van mrklm

mrklm

Bruno [Pepijn van der Sman] wil liever gamen dan op vakantie naar Zweden. Wanneer zijn ouders Chiel [Tibor Lukács] en Linda [Jennifer Hoffman] de weg kwijt raken stookt Bruno het vuurtje nog eens wat verderop door ze totaal de verkeerde kant op te sturen. Wanneer hij ook nog eens zijn zusje Frankie [Linde van der Storm] begint te treiteren grijpt Chiel in: hij haalt Bruno uit de auto en laat hem achter. Uiteraard krijgt hij al snel berouw maar Bruno besluit zich voor de grap te verstoppen voor zijn ouders. Dat pakt verkeerd uit als Chiel gewond raakt bij de zoektocht en dringend naar een dokter moet. Bruno blijft achter in het bos en moet zien te overleven. Daarbij krijgt hij onverwachte hulp van een wolf (of is het een wolfshond?) die hij noemt naar zijn game-avatar Taiki. Avonturenfilm voor de jeugd ziet er goedkoop uit en maakt gebruikt van opzichtige montagetrucs om de indruk te wekken dat Taiki luistert naar Bruno, Lukács en Hoffman leveren degelijke ondersteuning en De With weet goed spel te halen uit de kinderen.

avatar van boemboem27

boemboem27

Gewoonweg een hele leuke familiefilm.

Lang genoeg,geen hoogstaande acteurs,simpel verhaaltje die toch wel 1.5 uur weet te boeien

avatar van Phantasm

Phantasm

Erg leuke jeugdfilm die lekker wegkijkt.