• 9.373.511 stemmen

Der Steinerne Reiter (1923)

Drama / Fantasy | 86 minuten

Genre: Drama / Fantasy

Alternatieve titel: The Stone Rider

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Fritz Wendhausen

Met onder meer: Rudolf Klein-Rogge, Lucie Mannheim en Gustav von Wangenheim

Gesproken taal:

Plot Der Steinerne Reiter

Herr vom Berge is de gevreesde meester die in een kasteel op de top van een berg woont. De dorpelingen in de vallei beneden vrezen hem, omdat hij elke bruiloft met geweld binnendringt. Wanneer een stel gaat trouwen, ondanks de angst voor de meester, wordt hun huwelijksfeest geplunderd, wat resulteert in de dood van de bruid. De zus van de bruid zoekt wraak en probeert de meester te doden. Hij blijkt echter anders te zijn dan ze dacht.

Der Herr vom Berge

Pförtner

Schaffnerin

Mutter der Hirtin

Begleiter des Herrn vom Berge

Befreundete Burgherr

avatar van John Milton

John Milton

Met het einde in zicht is een van mijn laatste registraties voor de challenge een uiterst pragmatische; om op het mooie ronde getal van 50 uit te komen heb ik mijn horrorfilms gesorteerd op speelduur, en de kortste gekeken die ik nog niet gezien had. Dat bleek Der steinerne Reiter (1923), die pas sinds deze lente op de site staat aangezien alleen Joachimt hem nog maar had gezien. Hij heeft een plekje op de lijst Silent but not Forgotten, maar het is jammer dat hij niet iets beter bewaard is gebleven. Rudolf Klein-Rogge lijkt hier namelijk een heerlijke rol te spelen als gevreesde kasteelheer die het dorpje in de vallei onder hem terroriseert als wedding crasher avant la lettre. Je verwacht het niet in de jaren twintig…

Alleen voor Die Hard stomme film liefhebbers deze, in de huidige kwaliteit. Dat zeg ik erbij.

Bij : Horrorchallenge 2018