• 9.374.245 stemmen

Oorsprong: Tanzania

Geregisseerd door: Amil Shivji

Met onder meer: Hawa Alisa, Magdalena Christopher en Cojack Chilo

Plot T-Junction

Fatima en Maria ontmoeten elkaar in de wachtrij van een ziekenhuis. Op het eerste gezicht hebben de twee meisjes weinig gemeen. Maria komt uit de hechte gemeenschap van straatkraameigenaars, een groep aan de rand van de maatschappij die liefde en leed met elkaar deelt. Fatima komt uit een welgesteld Indisch-Tanzaniaans gezin. Toch groeit er langzaam maar zeker een vriendschap tussen hen en vinden ze steun bij elkaar.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van John Milton

John Milton

Mijn zesde film uit dit Afrikaanse land, en (wederom) is het niet slecht. Een beetje soapy, en het acteerwerk van sommigen laat te wensen over... Maar ik was toch aangenaam verrast over de dingen die wel goed gingen en het kijkje dat we in het leven van deze alledaagse mensen van Tanzania krijgen. Ik vond White Shadow (2013) nog net iets beter, al laat die film zich moeilijk met deze vergelijken.

Maar hier zit genoeg potentie in om benieuwd te maken naar zijn laatste film Vuta N'Kuvute (2021), die het tot TIFF geschopt heeft en op het Seattle International Film Festival in de prijzen viel. Met eerste productieland Qatar telt hij misschien niet mee als Tanzania, maar het ziet er gelikt uit.