• 9.373.809 stemmen

Genre: Komedie / Muziek

Geregisseerd door: Assaad Yacoub

Met onder meer: Henry Zaga en Dina Shihabi

Plot Cherry Pop

“Cherry Pop” is een gekke nacht van een travestie-show in een kleine plaatselijke bar. Wanneer Brendan, de hoofdacteur, weigert uit de kleedkamer te komen, breekt de hel los. Hij moet dan nog samenwerken met een aantal mensen die kampen met hun eigen problemen en elkaar niet kunnen uitstaan. Een jonge nieuwkomer, The Cherry verbergt een groot geheim voor de meisjes terwijl hij zich klaarmaakt voor zijn debuut.

Drags.

Het helpt allicht dat alle seizoen van RuPaul hier over Netflix gepasseerd zijn. Niet dat ik een laaiende fan ben, maar als programma geeft het toch een zeker inzicht in een wereld die daarvoor écht wel ontoegankelijk en onbegrijpelijk was.

Het helpt dat je een aantal drags herkent, maar vooral dat de humor net iets beter te plaatsen valt. Ik kan me voorstellen dat ik het zonder die context een stuk slechter had gevonden, want als film stelt het verder erg weinig voor.

Het oogt redelijk goedkoop, de drags zijn best slechte klassieke acteurs en het tempo van de film is aardig hoekig. Echt vlot lopen doet het nooit. Maar sommige scenes zijn toch best grappig, in a drag kind of way. Foute nummertjes, fake bitch fights and een geinige anti-straight scene zorgen voor wat animo in deze film.

Dat redt het redelijk van de totale ondergang, maar zelfs met een beperkte speelduur is het na een tijdje toch wel uitgewerkt. De semi-amateuristische kitsch is vaak onderdeel van de show, maar persoonlijk ben ik daar niet zo'n geweldig grote fan van.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Niet helemaal mijn ding, ook niet echt waar mijn interesse ligt met die travestieten maar ik laat me ook graag verrassen. Maar deze film duurt slechts 79 minuten maar dat zijn er toch 40 te veel. Er gebeurt niet zo veel wat niet erg is, maar de film zegt ook weinig en op den duur niks nieuws en hetgeen er wel gebeurt gaat op een gegeven moment storen. Dat oninteressante gekibbel de hele tijd. Visueel enorm goedkoop met foute kleurtjes, maar dat past nog wel bij het sfeertje en deze wereld. En de regisseur probeert er echt wel wat mee met freeze frames en een voice-over, maar hij mist de kunde om het echt geweldig in de film te passen. 2,0*.