• 9.371.154 stemmen

Genre: Actie / Fantasy

Geregisseerd door: Asiel Norton

Met onder meer: David Arquette, Lily Cole en Goran Kostić

Plot Orion

In een desolate, toekomstige wereld is de maatschappij uiteen gevallen. Een zwerver is vastbesloten een naamloze maagd te beschermen tegen een machtige tovenaar. Deze gelooft in de profetie van de aankomst van een wezen genaamd Orion en is ervan overtuigd dat 'The Virgin' deze zal baren. Maar hiervoor moet zij gruwelijke beproevingen doorstaan. Samen met de zwerver gaat ze op zoek naar een mythische stad waar de laatste overlevenden van de wereld zich ophouden.

avatar van Kondoro

Kondoro

Wat een afschuwelijke poster!

avatar van McSavah

McSavah

Zeer intense film met manische cameravoering en editing, en ook een redelijk hysterische (Japans folkloristisch aandoende) soundtrack. Doet qua locatie en filters ook wel wat aan een game denken. Verder kreeg ik een sterke Strugatsky vibe (of iets anders Oost-Europees post-apocalyptisch), maar dan geregisseerd door iemand als Tsukamoto.

Blij dat ik deze op een groot doek kon zien, maar hij is voor de geïnteresseerden sinds ik meen vorige maand ook via VOD te bekijken.

avatar van leatherhead

leatherhead

Ik ga er nog even op broeden maar hou het voor nu op een ruime 3,5*. Met name het dicht-op-de-huid shaky camerawerk levert enkele geweldige scenes op. Moest ook wel een beetje aan Tsukamoto denken, maar zag er ook wel wat Grandrieux in. Zat alleen toch steeds te wachten op het moment waarop de film écht los zou gaan, vooral qua editing. Bleef toch net een beetje op m'n honger zitten wat dat betreft. Begon soms ook wat repetitief aan te voelen allemaal, film had makkelijk 20 minuten korter gekund. Maar verder een erg aparte ervaring.