• 9.375.045 stemmen

Visitor from the Grave (1980)

Horror | 52 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Peter Sasdy

Met onder meer: Kathryn Leigh Scott, Simon MacCorkindale en Gareth Thomas

Plot Visitor from the Grave

Penny is de geestelijk onevenwichtige vrouw van Harry Wells, een corrupte zakenman. Zij vermoordde een indringer, die een zakenrivaal van hem was. Nadat haar man geholpen heeft bij het verbergen van het lichaam om een politieonderzoek te vermijden, krijgt Penny visioenen van de dode man die voor haar verschijnt en dit maakt haar krankzinnig. Harry denkt dat Penny zich alleen maar de zaken inbeeldt, terwijl lokaal medium Margaret een exorcisme voorstelt om de geest te verdrijven. Maar de echte verrassing moet nog komen.

avatar van Noodless

Noodless

Het verhaal wordt goed opgebouwd naar een anticlimax die de film helemaal om zeep helpt. Nochtans goed acteerwerk van Kathryn Leigh Scottals Penny en Simon MacCorkindale als de gladde janus. De verrassing zag je wel aankomen, maar de flauwe uitwerking nadien wordt wel heel snel afgehaspeld.

Wat een zwak einde ! Jammer. 4/10

avatar van joolstein

joolstein

Oei, Peter Sasdy (ook verantwoordelijk voor het aardige tweede en de goede derde aflevering) regisseert hier een wel heel zwak scenario voor de elfde aflevering in de Hammer House of Horror-serie Alsof 'Gaslight' en 'Les Diaboliques' worden herhaald maar op zo'n manier dat elke verrassing, nog voorspelbaar werd. Een aanvaller, een moord, vrouwlief is wat labiel, "O jee, neem nog een pil" en voor je het weet zit je na een seance, wat tarotkaarten en een politieagent die Shakespeare citeert, bij een hindoeïstische swami... En terwijl Penny hysterische door snottert, vraag ik me ondertussen af waar ze een politieauto konden huren? Tja, afgezien van wat sfeer is hier nauwelijks wat griezeligs aan! Die bezoekers uit het Graf kwamen eerder op de koffie.