• 9.369.469 stemmen

Je Voulais Juste Rentrer chez Moi (2017)

Misdaad | 96 minuten

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: Designated Killer / I Just Wanted to Go Home

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Yves Rénier

Met onder meer: Mathilde Seigner en Mustii

Gesproken taal: Frans

Plot Je Voulais Juste Rentrer chez Moi

In september 1986 worden langs een spoorwegtalud in de buurt van Metz twee kinderen dood teruggevonden. Het is de 16-jarige Patrick Dils die van de dubbele moord wordt beticht. De tiener schreeuwt echter zijn onschuld uit. De moeder van Patrick beweegt hemel en aarde om het gelijk van haar zoon te bewijzen.

Jacqueline Dils

Master Éric Grumbach

Patricia Vestraete

Francis Heaulme

Ardjuna

Een waar gebeurd verhaal. Na de film was er op France2 een nabespreking waar Patrick Dils ook deel aan nam. Hij bevestigde dat het ook zo allemaal gebeurd is als in de film is weergegeven. Onvoorstelbaar dat zoiets je overkomt. Van de Puttense moordzaak die zich in Nederland 9 jaar later afspeelde (1994) weten we dat daar twee volwassen verdachten onterecht bekend hebben nadat zij dagenlang verhoord zijn en door de ondervragers gevoed zijn daderkennis. Dit is in deze zaak ook gebeurd. Men moest en zou tegen alle prijs een dader vinden om aan te tonen dat men resultaten had. Bij de Puttense moordzaak waren het volwassen mannen die bekenden. Hier ging het om een puber. Als volwassen mannen al niet een intensieve verhoordruk aankunnen dan is dat bij een puber niet anders of zelfs gemakkelijker. Een grote rol speelde de schaamte van de puber. Door de schaamte ontbrak het hem de moed om zich adequaat te verdedigen. De film heeft mij van begin af aan geboeid.

Vanavond (22 februari) op France2 om 21.05

Ardjuna

Voor de tweede keer heb ik deze film gezien.

Indrukwekkend. Goed gespeeld.

Gelukkig is er veel veranderd in de tijd. De politie kan niet meer zulke agressieve verhoren voeren. Minderjarigen kunnen niet meer zo maar verhoord worden zonder de aanwezigheid van een van de ouders en advocaten.

avatar van Movsin

Movsin

Filmisch springt dergelijke TV-film over een moordzaak niet uit de band.

Inhoudelijk spreekt hij wel erg aan, al zijn dergelijke gebeurtenissen reeds vele malen aan bod gekomen en het is betreurenswaardig te moeten vaststellen dat steeds kan geput worden uit ware feiten.

Verdienste van de film is zeker dat regisseur Yves Rénier- ken hem niet als dusdanig en amper als acteur - je gedurende de ganse film in de ban weet te houden. De goede prestaties van Mathilde Seigner en de jonge Thomas Mustin ("L'Echange des Princesses") is daar zeker niet vreemd aan.