• 9.378.621 stemmen

Les Sources Assassines (2017)

Misdaad / Drama | 91 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titel: Sources Vives

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Bruno Bontzolakis

Met onder meer: Julie de Bona, Marthe Keller en Joakim Latzko

Gesproken taal: Frans

Plot Les Sources Assassines

In La Bourboule, een dorpje in de Alpen dat bekend staat om zijn thermaalbaden, wordt een man dood teruggevonden. De verdenking valt in eerste instantie op Irène Volkov, de ex-vrouw van het slachtoffer. Irène is dan weer de moeder van de jonge rechercheur Fanny Volkov, die zich vanuit Parijs naar La Bourboule spoedt om het onderzoek te leiden en de onschuld van haar moeder aan te tonen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Standaard TV detectivefilmpje over een arts die dood wordt teruggevonden door vergiftiging met arsenicum. Een moord die later in de film gelinkt wordt aan een andere affaire van 20 jaar terug. Visueel stelt het niks voor, en Marthe Keller vind ik een saaie actrice maar het zit boeiend genoeg in elkaar zodat het niet tegenvalt om te volgen. Niet gedacht dat deze op MM te vinden zou zijn.

avatar van Brix

Brix

• 19684 berichten

De beoordeling van Filmkriebel komt grotendeels overeen met mijn eigen indrukken van de film.

Behalve dan dat ik Marthe Keller iets meer waardeer.

Julie de Bona steelt wel de show, net zoals in andere films die ik van haar zag.

Een actrice met talent en veel screen presence.

Naast haar verbleekt Keller eerlijk gezegd wel.