• 9.374.963 stemmen

Documentaire / Familie | 86 minuten

Genre: Documentaire / Familie

Oorsprong: Spanje / Duitsland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Chico Pereira

Met onder meer: Carlos Antonio González de Cara, Jose Carlos Ruiz Murillo en Jose David Gómez Barbancho

Gesproken taal: Spaans

Releasedatum: 29 juni 2017

Plot Donkeyote

De 73-jarige Manolo is een eigentijdse Don Quichot: een aan grootsheidswaanzin lijdende romanticus. Hij trekt vergezeld door zijn Sancho Panza, de (zwijgzame) ezel Gorrion, door de Andalusische heuvels. Het koppige beest wordt als volwaardig personage opgevoerd: dikwijls zien we de kluchtige taferelen vanuit zijn blikveld. Het bewijst hoezeer het duo, dat al vele reisavonturen ondernam, onafscheidelijk is. Een grote trektocht in Amerika moet de kroon worden op deze bijzondere vriendschap. Deze grootse ambitie wordt bij een reisbureau gniffelend aangehoord. Desalniettemin blijft Manolo vastbesloten: niets zal hem in de weg zitten.

avatar van hvdriel

hvdriel

Mijn topper op het Filmfestival Rotterdam 2017. Prachtige documentaire die je glimlachend laat wegzakken in de bioscoopstoel.

De wandeltocht van Mandolo met zijn metgezellen de ezel en hond is nu eens geen cliché roadmovie, maar een rustige tocht waarin Mandolo kleine belemmeringen kalm tracht te overwinnen, zoals: hoe krijg ik de ezel over de loopplank op een boot?

Na afloop verlaat je genietend de zaal en vraag je je af, waarom het leven niet altijd zo kan zijn.

Potverdorie.

Vanaf 29 juni in de bioscoop (Amstelfilm)

avatar van sveneras

sveneras

Fijn meditatief filmpje.

Veel humor en een prachtige interactie tussen mens en dier.