• 9.372.990 stemmen

Geregisseerd door: Özcan Deniz

Met onder meer: Özcan Deniz en Nurgül Yeşilçay

Gesproken taal: Turks

Plot Ikinci Sans

Het is bekend dat tegenpolen elkaar aantrekken, dus is het inderdaad universeel. Hoe anders kan men uitleggen dat Yasemin iets met Cemal zou willen beginnen. Yasemin is mooi, maar als lerares wiskunde, maakt ze haar keuzes in het leven met een bijna mathematische zorg en rationaliteit. Cemal echter, is de charismatische eigenaar van een restaurant en een fijnproever, en loopt zorgeloos en extravert door het leven om aan zijn verleden te ontsnappen. Wanneer het lot hun wegen kruist leidt dit niet meteen tot liefde op het eerste gezicht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Halys

Halys

Goede, luchtige komedie. Özcan Deniz en Nurgül Yeşilçay passen goed bij elkaar. Ze speelden eerder al tegen elkaar in 2002 in de TV serie ‘Asmali Konak’. Özcan Deniz is een betere acteur dan een zanger naar mijn mening.

De film is niet super spannend of zo maar is gewoon leuk om te kijken. Met goede Nederlandse of Engelse ondertitels is dit ook voor Nederlanders een leuke film. Voor de verandering waren de ondertitels bij deze Turkse film best wel goed vertaald. Dat is meestal niet het geval.

Raar dat ik tot nu toe blijkbaar de enige ben op moviemeter die deze film heeft gezien.