• 9.373.651 stemmen

Red Kingdom Rising (2014)

Horror | 73 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Navin Dev

Met onder meer: Emily Stride en Silvana Maimone

Plot Red Kingdom Rising

Mary Ann, een jonge onrustige vrouw, wordt haar hele leven achtervolgd door nachtmerries over een sinistere figuur - de Rode Koning - en zijn morbide, sprookjesachtige koninkrijk. Na de dood van haar vader, keert Mary Ann terug naar haar ouderlijk huis. Daar wordt ze op spookachtige wijze herinnerd aan de kinderverhalen over de Rode Koning en Alice in Wonderland, die haar vader vroeger voorlas.

avatar van perceived

perceived

Interessant!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Wat een troep. Wordt echter overal geroemd om z'n gelaagdheid, de lugubere mix tussen horror en fantasy én strakke fx. Maar why? De simpele Alice in Wonderland structuur, met hier en daar nog wat andere bekende sprookjes-leentjebuur, is echt verschrikkelijk cliché. Typerend voor UK-indies is de doodse sfeer en vaak wat duffe lead (Emily Stride is een slaperige junk met het figuur van een strijkplank). Dat is hier dus niet anders. Camera op een statief pleuren, shot even laten lopen; het lijkt soms wel toneel. Hoe je met een speelduur van slechts 70 minuten (thank god) er de sleur in weet te krijgen...? It's beyond me.

De ''gelaagdheid'' komt ook niet verder dan wat ik ben door m'n papa verkracht huilie huilie. Boring!