• 9.376.374 stemmen

Geregisseerd door: Matt Winn

Met onder meer: Mischa Barton, Robert Knepper en Valene Kane

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Hoarder

"Some things should never be locked away."

Als Ella er achter komt dat haar bankiersvriendje een geheime opslagplaats huurt, vermoedt ze dat het is om een affaire te verbergen. Met behulp van haar beste vriendin Molly breekt ze in in het gebouw. Ze ontdekt echter iets dat nog veel angstaanjagender is. Gevangen in een donker gebouw met een groep neurotische vreemden moet ze vechten om te overleven.

avatar van tattoobob

tattoobob

Middelmatig filmpje met een doorsnee verhaal....opzich is deze wel best leuk voor een tussendoortje alleen mis ik wat spanning en goede scenes.

Acteerwerk redelijk.....Knepper vind ik altijd wel een tof acteur ookal zie je hem niet zoveel in films.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Mischa Barton speelde ooit de hoofdrol in de hitserie The O.C., inmiddels speelt ze in films als Zombie Killers: Elephant's Graveyard, The Apartment 1303 3D en nu dus The Hoarder. In deze matige thriller speelt ze een vrouw die in een opslagplaats een verkeerde deur opent en een vent met dichtgenaaide mond loslaat. Paniekerig slaat ze op de vlucht, maar komt (opvallend snel en makkelijk) tot rust als ze andere bezoekers van de opslagplaats tegenkomt. Deze bezoekers zijn wandelende clichés (de neuroot, de bitch, de stoner, de ruige rechercheur met leren jasje) en ze ontdekken al snel dat hun mobiele telefoon geen bereik heeft, de lift stuk is en de deuren zijn afgesloten. En telkens als er dreiging op de loer ligt, gaan alle lampen uit. Eén ding is zeker; regisseur Matt Winn kent alle horrorclichés.

Hij heeft echter minder verstand van hoe mensen handelen en praten. Geen van zijn personages praat als een normaal mens en gaan lekker kibbelen over koetjes en kalfjes terwijl ze opgesloten zitten met een moordende maniak. Terwijl ze met wildvreemden over hun werk en relaties ouwehoeren, worden ze één voor één afgemaakt. En wie nog hoopt op leuke kills; de meeste moordpartijen vinden buiten beeld plaats en de moorden die in beeld worden gebracht bevatten geen enkele vorm van spanning of creativiteit. Maar de domme keuzes van de personages zijn nog het meest frustrerend. Zeker tegen het einde heb je meerdere handen nodig voor een facepalm voor de acties van het personage van Mischa Barton. Haar personage is overigens bespottelijk vlak en haar spel is verschrikkelijk. De enige die de film nog iets kleur weet te geven is Robert Knepper. Maar de film naar een hoger niveau tillen lukt zelfs het charisma van Theodore 'T-Bag' Bagwell niet.

1,5 sterren.

avatar van Collins

Collins

Film met weinig opbouw. Vrij snel begint de actie. En dat is best lekker.

De actie speelt zich af in een groot depot met veel opslagruimtes en veel gangen. Ook met stemmige duisternis en met haperende verlichting. Een prachtlocatie.

Een groepje mensen probeert uit de handen te blijven van een monsterachtig schepsel. Spannende muziek, dynamische cameravoering en wat cinematische truukjes (beetje uitgekauwd, dat wel) zorgen voor uitstekend griezelvermaak. Een lekker creepy sfeertje ontvouwt zich.

En dan blijkt het nog lastig om het niveau van griezel en spanning gedurende de gehele film staande te houden. De film ontkomt niet aan herhaling van zetten. En natuurlijk verslapt dan de aandacht en steekt lichte ergernis door de intredende voorspelbaarheid onmiskenbaar toch de kop op.

Steeds meer bekruipt je naar het einde toe het gevoel, dat het nu wel genoeg is. Niet weer een kill. Niet weer die muziek. Niet weer dat schrikkerige cameraeffect.

Ook het acteerwerk begint op te vallen door de middelmatigheid van het spel. En de personages blijken eigenlijk ook wel erg irritant en hol te zijn.

De uiteindelijke clou is teleurstellend. Tamelijk simpel en zonder enige vorm van suspense. Nogal gemakkelijk. Bovendien wordt er niet ingegaan op enige beweegreden. Ik had het waarom wel willen weten.

Het begin was een beetje te standaard, maar hierna werd het voor mij best spannend. Niet echt schrikeffecten voor mij, maar het creep idee was er zeker. Het einde had ik wel al zien aankomen, maar ik denk niet dat iedereen dat zou verwachten.

Duidelijke film, geen overdreven gedoe gewoon een middelmatige film.