• 9.373.175 stemmen

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Laura Gabbert

Met onder meer: Jonathan Gold

Plot City of Gold

"Discover the world. One meal at a time."

Een documentaire over de transformerende kracht van voedsel en het schrijven erover. Jonathan Gold is een voedselcriticus van de Los Angeles Times die de Pulitzerprijs heeft gewonnen. Onlangs schreef hij nog voor LA Weekly en Gourmet. Hij is de gids van deze reis door een culturele beweging rondom eten die plaatsvindt in Los Angeles.

avatar van Biosguru

Biosguru

Vreemd, ik vindt bijna al dit type docu's op elkaar lijken. Maar dit is echt een fijn hartverwarmend beeld van deze man en zijn stad. Erg mooi. Ik zal er net voor in de stemming zijn geweest.

avatar van mrklm

mrklm

Jonathan Gold was in 2007 de eerste restaurantcriticus die een Pulitzerprijs, één van de meest prestigieuze journalistieke prijzen ter wereld. Deze documentaire toont Gold terwijl hij in zijn woonplaats Los Angeles op bezoek gaat (en een hapje eet) bij restaurants die de meeste van zijn voorgangers en tijdsgenoten over het hoofd zien. Gabbart spreekt met restauranteigenaren, vrijwel allemaal met een migratieverleden, die het leeuwendeel van hun succes toeschrijven aan het feit dat Gold hun restaurant bezocht en daar in lovende, poëtische bewoordingen over schreef in de LA Times. Een vermakelijk kijkje in het leven van een restaurantcriticus, maar ook een studie naar de manier waarop restaurants culturen bij elkaar kunnen brengen en de invloed die deze eetgelegenheden hebben op het persoonlijke en sociale leven in veelal gemarginaliseerde buurten. Dat is best interessant, maar door de gebrekkige structuur van deze documentaire voelt dit al gauw als een herhaling van zetten. Na een uur is de rek er wel uit, ook al eindigt Gold met een prachtige lezing uit eigen werk.