Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Bingham Bryant en Kyle Molzan
Met onder meer: James Mark Han en Ryohei Hoshi
5,3 (218)
Plot For the Plasma
Het verhaal van twee jonge vrouwen die als uitkijkposten werkzaam zijn tijdens bosbranden in Noord-Maine. Langs de weg maken de meisjes financiële voorspellingen gebaseerd op bewakingsbeelden van het omliggende bos. Hun eenzaamheid wordt onderbroken door de plaatselijke vuurtorenwachter en een paar ongewone investeerders. Tot er iets mysterieus gebeurt.
McSavah
Hij is als het goed is te zien via VOD, zoals bij iTunes. Er was ook een crowfundactie waar je onder meer een speciale blu-ray kon kopen maar daar was ik helaas net te laat voor.
Zou de film overigens aan bijna niemand aanraden.
tbouwh
Zou de film overigens aan bijna niemand aanraden.
Wel aan mij?
spreekt wel aan.
McSavah
Ik raad hem niet aan maar als je er de tijd voor hebt zou ik hem zeker meepakken op MUBI.
timmienoelie
Dit soort dingen mag je mij wél aanraden hoor, McSavah. Helemaal mijnen dada.
tbouwh
Helaas een fikse teleurstelling. De elektronisch-experimentele score zou ik los best kunnen smaken, maar hier leidt ze eerder af dan dat ze de ambiance versterkt. Het acteerwerk vond ik daarnaast bijzonder matig, wat mee kan verklaren waarom de (beperkte) verwikkelingen rond het verblijf van de twee dames me eigenlijk continu volledig koud liet. Het is té flauw om bij een eigenzinnige titel als deze te zeggen dat er 'niets gebeurt', maar om mee te zijn had ik in dit geval echt meer nodig. Benieuwd in ieder geval wel wat er online nog qua interpretaties circuleert.
timmienoelie
Zelf bekoorde de bizarre (losstaande) scènes en het emotieloze spel van de non-personages me keer op keer. Interpreteren/begrijpen van het geheel is dan mijn laatste concern.
Deadpan, mooie korrel, veel groen en veel onzin. Meer heb ik niet nodig.
tbouwh
En daarom zou ik hem dus aan weinigen aanraden.
Haha, je krijgt je gelijk hoor. Maar het is jammer, want volstrekt waardeloos vond ik dit niet. Twee elementen die het geheel volledig verstoren.
timmienoelie oh nee, interpretatie in de meest brede zin van het woord. Welke kant gaan mensen online op, welke elementen stippen ze aan -> hoe wordt het geheel besproken. Zonder te willen achterhalen wat 'het' betekent. Is hier inderdaad van ondergeschikt belang.
wendyvortex
Af en toe loop je er tegenaan, zo'n klein onbekend pareltje, in dit geval over 2 jongedames die vanuit een hutje het bos in de gaten houden via camera's. Één van de dames is inmiddels zo goed in observeren geworden dat ze ook financiële beursvoorspellingen kan doen.
Soort van Primer tussen het bos en de kust, de logica of waar het over gaat moet je er allemaal zelf maar bij bedenken, maar de regisseurs weten het de volle speelduur verrassend, interessant, spannend en bij vlagen dramatisch of grappig te houden.

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie