• 9.374.485 stemmen

Hello Ladies: The Movie (2014)

Komedie | 85 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Stephen Merchant

Met onder meer: Stephen Merchant, Christine Woods en Nate Torrence

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Hello Ladies: The Movie

Stuart, een Britse vrijgezel wonende in Los Angeles, gaat regelmatig op stap met zijn vrienden in de hoop dat hij ooit ‘de ware’ ontmoet. Wanneer hij er achter komt dat zijn ex-vriendin binnenkort op bezoek komt, besluit hij alles uit de kast te halen om haar proberen terug te winnen – ondanks dat zij inmiddels al gelukkig getrouwd is. Wat kan er verkeerd gaan? Gebaseerd op de gelijknamige HBO serie.

avatar van Theunissen

Ach niet meer dan een redelijke komedie met een romantisch ondertoontje, die zich opzicht wel lekker wegkijkt door het vele vrouwelijke schoon.

Qua verhaal stelt het allemaal niet zoveel voor (ook behoorlijk cliché), maar de uitvoering ging nog enigszins en hier en daar valt er ook wat te (glim)lachen hoewel de humor zeker niet geweldig is. De film duurt met circa 75 minuten ook niet lang en dat is voor deze film zeker ook meer dan genoeg. De nerdachtige hoofdrolspeler is visueel gezien natuurlijk niet een geweldige hoofdrolspeler, maar hij deed het wel verdienstelijk. Hetzelfde geldt voor de vrouwelijke hoofdrolspeelster Christine Woods, die er ook niet onaardig uitzag. Overigens hebben Vanessa Angel en Nicole Kidman ook een klein rolletje en deze film en dat is wel opmerkelijk (zeker voor de laatste).

Al met al aardig om eens gezien te hebben, maar meer ook niet.

avatar van Movsin

Movsin

Eenvoudig en niet zo bijster origineel plot, maar sympathiek en ook wel onder "Cemetery Junction", die eerdere film van deze Stephen Merchant, de Brit die in deze "Hello Ladies..." volledig American style gaat en daarbij ook de meeste aandacht naar zich toe trekt, niettegenstaande het vrouwelijk schoon dat nagenoeg voortdurend aanwezig is.

Romantische ontspanning met zoals in alle komedies enkele zeer goede (de Nicole Kidman-scène, bijvoorbeeld) momenten en ook enkele zwakke, clichématige.

avatar van Mescaline

Mescaline

De speelduur, de luchtigheid en dat de hoofdrolspeler geen typische cliché volle nerd is zorgen ervoor dat de film prettig weg kijkt, ook de scene met Nicole Kidman was leuk.

Het verhaaltje is daarentegen gebracht met veel zoete en geforceerde clichés en de muziek is vaak wat te veel aanwezig, het is officieel een serie die ik overigens nog nooit gezien heb en het is duidelijk dat ze hier een beetje geforceerd de film kant op wouden gaan.

Toch wordt het nergens heel vervelend, de zoete plakrandjes zijn jammer en het is zeker niet een perfecte comedy, maar het kijkt erg lekker weg en op deze regenachtige dag was het aangenaam vermaak.

Degelijk vervolg.

Al vond ik de serie dan toch wel iets leuker. Je voelt dat men hier iets té hard gepoogd heeft om er geen "lange aflevering" van te maken, maar de keuze voor wat extra drama en serieux was misschien niet de juiste, vooral omdat de humor daardoor ook iets minder scherp wordt. Personages moeten "groeien", maar zijn daarom net iets minder grappig.

Maar verder nog wel steeds leuk, vermakelijk en vooral genant. Merchant is ook echt perfect voor deze rol, Woods doet het zeker niet slecht maar is toch net iets onopvallender. Ook een paar memorabele scenes, zoals die met Nicole Kidman of de eerste ontmoeting met de ex. Dat zijn de momenten die deze reeks/film zo leuk maken.

Een leuk en vlot tussendoortje dus. Had er misschien nog net iets meer van verwacht, maar het vermaakt en zorgt er ook voor dat enkele losse eindjes opgelost geraken. Maar ik zou toch wel aanraden om de serie eerst te kijken, anders mis je toch wel wat. Niet dat het verder zo complex is allemaal, maar het lijkt me dat de film op zich misschien wat onvolledig aanvoelt.