• 9.370.314 stemmen

Adèle Bloemendaal: Eens Wil Ik Er van af Zijn (2014)

Documentaire | 52 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Maarten Mourik

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Plot Adèle Bloemendaal: Eens Wil Ik Er van af Zijn

Nadat Maarten Mourik werd gevraagd een theatervoorstelling te regisseren over de bijna tachtigjarige Adèle Bloemendaal raakte hij door de cabaretière gefascineerd. Hoewel Bloemendaal in eerste instantie niets voor een documentaire voelde, volgden vier gefilmde ontmoetingen waarin een van Nederlands meest markante theater- en televisiepersoonlijkheden op karakteristieke wijze haar leven belicht.

avatar van adso

adso

Best bekeken programma van NPO2 op 13/10'14 met 688.000 kijkers;

knappe prestatie met IJsland - Nederland op NPO3

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20219 berichten

Mooie vrouw, verdient een betere docu. Maarten gaat helaas nergens de diepte in, laat vooral haar kwetsbaarheid en ijdelheid zien - dat wel weer mooi is om te aanschouwen. Hij brabbelt ook maar wat, laat vooral haar handelen tijdens de "ondervraging" tonen (ruzie met kat, contact met camera, strijd met licht, haar haar goed doen, etc.)

Helaas krijgt de kijker ook geen goed overzicht van haar repertoire en wat ze nog meer deed. Ook had ik wat meer info willen horen over haar relatie met ex-man Donald Jones en zoon John Jones, wat andermaal karig behandeld is.

Moeilijk om zo'n korte docu te beoordelen. Kom toch niet verder dan 2,5*

avatar van mrklm

mrklm

Actrice, komiek en zangeres Adèle Bloemendaal krijgt in de aanloop naar haar 80e verjaardag een hoop verzoeken voor interviews. Eén daarvan is van filmmaker Maarten Mourik die zijn best doet om tegemoet te komen aan de grillen van deze innemende, maar onberekenbare vrouw. Meer een portret van Adèle als tachtiger dan een terugblik op haar professionele en persoonlijke leven en hoewel dat een paar aardige momenten oplevert – vaak benadrukt door Bloemendaals onvergetelijke schaterlach – blijft het allemaal vrij oppervlakkig. De enige echte onthulling betreft Bloemendaals seksleven, maar daar zat ik persoonlijk niet echt om te springen.