• 9.379.100 stemmen

Vampires: Brighter in Darkness (2011)

Horror | 122 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Jason Davitt

Met onder meer: Dan Briggs, Rhys Howells, James MacCorkindale

Plot Vampires: Brighter in Darkness

"Vampires just got even sexier and more hungry...Get Bitten!"

Toby Brighter, een leuke Engelse jongeman, heeft een rampzalige relatie achter de rug. Zijn zusje Charlotte zorgt voor een blinddate: Lucas Delmore. Hij is niet enkel charmant en bijzonder charismatisch, hij beschikt bovendien over een geweldig lijf. Voor Toby valt er niets meer te wensen over, behalve dan dat Lucas een 1500 jaar oude vampier blijkt te zijn....

avatar van gauke

gauke

De Britse tegenhanger van de Amerikaanse televisieseries The Lair en Dante's Cove, maar dan slechter. Een low budget productie rond vampiers, heksen en demonen, waarin homoseksualiteit een belangrijke rol speelt en met speciale effecten die op mijn lachspieren werkten. De dialogen kwamen alles behalve briljant over en ik miste vooral subtiele scènes. In plaats van een veelvoud aan personages had de regisseur er beter aan gedaan om deze film, als karakterportret, toe te spitsen op beide hoofdpersonages: de sexy Dan Briggs en Rhys Howells. Dat had beter gewerkt en bovendien hadden ze wederzijdse chemie.

N.B. Het is mij werkelijk een raadsel waarom deze productie zo hoog (7,3) scoort op IMDb.

avatar van Sparkle

Sparkle

gauke schreef:

Ondertussen gezakt naar 6.9 maar het zijn dan ook maar 99 stemmen: 38 ervan hebben een 10 gegeven (de filmcrew en vrienden), 17 stemmen zijn naar een 8 en 9 gegaan (familie van de filmcrew). Daar tegenover staat dat er slechts 24 stemmen een drie of lager hebben gegeven - dat zijn wij en nog enkele andere die er voor durven uit te komen dat ze de film gezien hebben.

Raadsel opgelost, lijkt me