• 9.377.375 stemmen

Genre: Documentaire / Biografie

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Dennis Alink

Plot Sluizer Speaks

'Sluizer Speaks' vertelt het verhaal van filmmaker George Sluizer (Spoorloos, Dark Blood) vanaf het moment dat hij besluit om zijn nooit afgeronde film 'Dark Blood' eindelijk af te maken. Sluizer is echter al op leeftijd en kan volgens de doktoren vanwege een slagaderbreuk ieder moment dood neervallen. Terwijl hij worstelt met zijn gezondheid en zijn film kijkt hij terug in de tijd naar zijn roerige leven in de filmindustrie.

avatar van Quentin

Quentin

Eerlijk is eerlijk, kan je als Midnight Movie Reviewer niet uitstaan maar dit ziet er goed uit. Ben benieuwd, mijn complimenten! Zal wat bijdragen als ie op CineCrowd staat.

Drs. DAJA

Te gek dat je dat zegt! Je bijdrage is bovendien meer dan welkom! Dankjewel!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Dit ziet er inderdaad goed uit. Mooi werk, Dennis!

avatar van EW101

EW101

Ziet er inderdaad goed uit. Ga zo verder!

Drs. DAJA

Sluizer Speaks staat nu ook op Cinecrowd want we hebben nog geld nodig om deze film af te ronden!

Sluizer Speaks op Cinecrowd

Ik heb een vraagje,

wat gebeurt er als binnen de gestelde tijd niet het gewenste bedrag wordt gehaald?

€ 7500,- is een behoorlijk bedrag, toch zeker voor een documentaire.

Vervallen dan de awards, en krijg ik dan het geld terug?

En waarom krijg je bij een donatie van € 25 wel een vermelding op de aftiteling, en bij een donatie van € 50 niet...?

Hoi Narva,

Dan krijg je je geld terug gestort.

Dat van die vermelding is een foutje, die je krijg je bij alle donaties vanaf 25 euro.

Oké, bedankt!!

Quido

Hoe doen jullie dat met de rechten van al het additionele materiaal?

Drs. DAJA

Veel bellen. Het gros van het budget van de film gaat naar het archiefmateriaal...

Drs. DAJA schreef:

Dat geloof ik ja, is prijzig, vandaar de vraag. Vroeg me al af of Sluizer bijvoorbeeld zelf veel behind-the-scenes materiaal o.i.d. had, wat dan wellicht gratis was geweest. Of dat er vanuit sommige partijen sponsoring in de vorm van archiefmateriaal is gedaan.

Drs. DAJA

We hebben inderdaad behind-the-scenes materiaal, veel dingen die nog nooit buiten de familie Sluizer te zien geweest.

Bij George Sluizer:

Documentary Sluizer Speaks Has a Trailer Needs Some Funds (Twitch)

Zojuist gedoneerd trouwens. Maar het schiet nog niet echt op, zeg...

Dankjewel Narva!

narva77 (crew films)

Schiet nog niet echt op zeg...

Quido

En dat ondanks best veel reclame op landelijke radio, een grote internationale filmsite, etc.

avatar van gotti

Er zal veel meer ordinair gespamd moeten worden, wil je je film gefinancierd krijgen via crowdfunding, weet ik uit eigen ervaring.

Maar het is inderdaad opmerkelijk dat een onderwerp als dit toch weinig lijkt aan te spreken.

Dat klopt.

We gaan de komende maand nog wat extra gas geven, er moet inderdaad meer respons komen dus we gaan weer even knallen!

narva77 (crew films)

Project is inmiddels gesloten, met € 1577,- opgehaald (21%).

Jammer...

Hoe gaat het nu verder? Kan je het nog op een andere manier financieren?

Drs. DAJA

We gaan de mensen die geïnvesteerd hebben (die nu dus hun geld terugkrijgen van cinecrowd) vragen alsnog het bedrag over te maken en met het EYE om de tafel.

avatar van Zinema

Van onze eigen Drs. DAJA.

Klopt!

En hij mag in premiere gaan op het IDFA:

Documentaire over Sluizer in première op IDFA - MovieScene

narva77 (crew films)

Aha, vandaar dat ie op de site is toegelaten. Goed nieuws Dennis, gefeliciteerd!

narva77 (crew films)

Hoe is de film ontvangen op het IDFA?

Drs. DAJA

Ik heb eigenlijk alleen maar enthousiaste en ontroerde reactie's gekregen en ben daar enorm blij mee. We zijn nu aan het kijken naar de komende bioscoop-vertoningen in Nederland (en ook in het buitenland overigens) en zijn in gesprek met de omroep. Ik ben dus als de film straks voor meer mensen te zien is erg benieuwd wat men er hier van vind!

Drs. DAJA

Maandag 20 april draait Sluizer Speaks in Het Ketelhuis in Amsterdam. Je kunt via deze prijsvraag kaartjes winnen voor de vertoning: http://www.moviemeter.nl/contest/66

avatar van revadebe

revadebe

Goeie documentaire, het schetst een mooi portret van Sluizer, en zeker niet alleen maar van de positieve kant.
Vooral ook mooi dat aan het einde van de film hij even emotioneel wordt in Berlijn, eigenlijk het enige moment dat hij echt zichzelf laat zien, zou ik haast stellen. Verder houdt hij de regie aardig in eigen hand, natuurlijk. Wat dat betreft niet de makkelijkste persoon om te interviewen, hij heeft anekdotes genoeg, maar wil altijd zelf een vinger in de pap hebben. Knap gedaan, Dennis.

Typerend vond ik ook wel dat hij ook in films alles zelf wil bepalen, "elk camerashot bepaalde ik", maar dat bijvoorbeeld zijn vrouw toch vaak wel een bijdrage leverde achter de schermen. Dit komt eigenlijk pas vrij laat in de film naar voren.

Drs. DAJA

Goed om te horen revadebe!

De film is deze maand ook nog te zien in De Uitkijk:

Special: Sluizer Speaks + Q&A : De Uitkijk Amsterdam | Het oudste filmtheater van Nederland