Sluizer Speaks (2014)
Nederland
Geregisseerd door: Dennis Alink
8,2 (39)
Plot Sluizer Speaks
'Sluizer Speaks' vertelt het verhaal van filmmaker George Sluizer (Spoorloos, Dark Blood) vanaf het moment dat hij besluit om zijn nooit afgeronde film 'Dark Blood' eindelijk af te maken. Sluizer is echter al op leeftijd en kan volgens de doktoren vanwege een slagaderbreuk ieder moment dood neervallen. Terwijl hij worstelt met zijn gezondheid en zijn film kijkt hij terug in de tijd naar zijn roerige leven in de filmindustrie.
Mochizuki Rokuro
Donderdag 24 september te zien op het NFF: Sluizer Speaks | Nederlands Film Festival
Helaas maar één voorstelling, op een datum dat ik niet kan.
In aanwezigheid van de regisseur??
de grunt
Krijgt dit zeer interessante werk een dvd release? Prachtige poster trouwens.
Drs. DAJA
Die gaat er zeker komen! We zijn nu echter nog in gesprek met een paar festivals en eventuele uitzending. Het moment dat een DVD online zou uitlekken is hij voor festivals en tv-zenders heel veel waarde kwijt...
Waarschijnlijk komt de DVD volgend jaar uit!
de grunt
Bedankt voor je reactie Dennis. Mooi nieuws. Ik blijf het volgen.
fappie
- 2005 stemmen
Waarschijnlijk komt de DVD volgend jaar uit!
Al meer ontwikkelingen dan? Waarom niet op Netflix bijvoorbeeld?
Al iets meer bekend over een DVD release? Ik heb al €10 apart gelegd
Drs. DAJA
September 2017! Gelijktijdig met een boxset! VOD zijn we over in gesprek!
Knisper
September 2017! Gelijktijdig met een boxset! VOD zijn we over in gesprek!
Drs. DAJA
Inmiddels wordt het najaar 2018. Het duurt wat langer met het printen van de box en het boek. in Cannes is wel de nieuwe 4K transfer van Joao en het Mes vertoond en die zag er echt prachtig uit!
Drs. DAJA
Daar zijn ze inderdaad mee bezig! Zodra de samenstelling van de extra’s (zitten natuurlijk ook rechten op...) definitief is zal ik hem posten!
Lakte
Zit de documentaire in de box? Wil hem erg graag zien! In april komt de box uit heb hem al gepre-ordered
Drs. DAJA
De documentaire zit in de box! Goed om te horen dat je hem al ge-preorders hebt.
En de box wordt volgende week op het IFFR in Rotterdam gepresenteerd!
George Sluizer Collected Works Box op bol.com: bol.com | George Sluizer Collected Works Box (Dvd) | Dvd's
Lakte
Eindelijk deze fantastische docu kunnen zien over 1 van Nederlands vergeten en onderschatte filmmakers, de docu zit in de George Sluizer box.
De documentaire is erg mooi gemaakt met mooie 3D animaties van oude foto’s en leuke/zeldzame foto’s en beelden achter de schermen en buiten de opnamens om.
Er interessant vond ik dat verhaal over Roman Polanski, hoorde wel vaker dat hij niet zo leuk schijnt te zijn, zo ook in de documentaire Hollywood Banker. Ook erg interessant was om te horen over de band van Sluizer en zijn vrouw en nooit geweten dat Sluizer een film met Klaus Kinski gemaakt heeft! ?
Het verhaal hoe Sluizer aan Antony Perkins (Psycho) kwam voor Twee Vrouwen was ook erg leuk om te horen, zijn vrouw heeft heel veel geregeld achter de schermen.
Spoorloos blijft zijn meesterwerk vind ik, dat vind ik persoonlijk de beste Nederlandse films ooit gemaakt.
Echt een hele mooie docu over een hele interessante filmmaker die erg goed in elkaar is gezet met mooie shots, interessant materiaal en mooi vormgegeven ?.
Quentin
Sluizer is natuurlijk een genot om naar te luisteren, hij laveert voortdurend tussen innemend en arrogant, maar filmtechnisch stelt dit weinig voor. Het camerawerk is nogal amateuristisch (de scherpte ligt vaak verkeerd bijvoorbeeld) en de montage laat te wensen over.
Laat ik mild zijn, 2,75*.

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie