• 9.387.346 stemmen

Geregisseerd door: John Dahl

Met onder meer: Steve Zahn, Paul Walker en Leelee Sobieski

• meJane Bekijk via meJane

Plot Joy Ride

"It started as a joke. Now the joke is on them."

De student Lewis besluit om naar de andere kant van Amerika te rijden om zijn vriendin Venna te zien. Lewis raakt opgescheept met zijn oudere broer Fuller, wiens geintjes op de weg er voor zorgen dat de broers en Venna in een nachtmerrie gezogen worden wanneer een gestoorde truckchauffeur beledigd raakt.

Lewis Thomas

Danny, Lewis' Roommate

Car Salesman

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Erg goede thriller die tot het einde blijft vermaken en boeien.

Verder bevat de film een aantal bloedstollende momenten en een goede climax.

Mede door de cast, die het prima doet: 3,5.

avatar van _::Astrid::_

_::Astrid::_

Deze film blijft leuk om te kijken. Walker en Zahn zetten hier een topprestatie neer, maar zeker ook Sobieski, maar die in iets mindere mate. De regie zat lekker in elkaar en je kon eigenlijk niet raden wat het volgende was dat zou gebeuren. Een zeer vermakelijke film dus.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Film was beter in mijn herinnering. Uitgangspunt had veel meer mee gedaan kunnen worden. Sporadisch is de film spannend maar over het algemeen komt er weinig dreiging uit van de stalker. De hoofdrolspelers doen het goed en de muziek is op momenten erg sterk maar de weinig dreiging en het erg zwakke einde zorgen ervoor dat ik mijn cijfer verlaag naar 3*.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20222 berichten

Het eerste gedeelte van de film is nog redelijk spannend, maar dan valt de film als pudding in elkaar met allerlei clichés.

avatar van Diekmans

Diekmans

Dit is nou een hele goed low-budget thriller. Concept lijkt wel wat op 'Duel' (Steven Spielberg).

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Hoe kom je erbij dat dit een low-budget thriller zou zijn? Ik vind 23 miljoen nou niet bepaald laag...

avatar van Wouter

In the US wel.

avatar van Kulicious

Kulicious

een van de beste films die ik gezien heb.

goed verhaal, goed geacteerd, kommisch, spannend.

deze film is van begin tot het einde spannend, en verassend.

en zo nu en dan ook echt komisch.

CANDY CANE & RUSTY NAIL.

kortom geweldige film verdient een plekje in mijn top 10 films.

avatar van Horror-Maniac

Horror-Maniac

Nicolage Rico schreef:

Euhm... Als een Pudding ? Ik denk dat niet helemaal waar is het blijft spannend het blijft je achtervolgen

geweldig gewoon

avatar van Patat

Patat

Film intussen al een paar keer gezien, maar hij blijft boeiend en spannend om te volgen.

In "Joy Ride" worden Lewis en zijn broer achterna gezeten door een gestoorde trucker die op zoek is naar zijn Candy Cane. De film heeft een hoog tempo en heeft tal van spannende scènes. De finale is nagelbijtend spannend en erg goed uitgewerkt.

Een thriller zoals een goede thriller hoort te zijn!

Vind het ook een topfilm.Een leuke roadfilm.

avatar van FilmFreakDimi

FilmFreakDimi

Leuke actie thriller al zeg ik het zelf en de casting kon ook niet beter

avatar van Fallen God

Fallen God

Ik ben hem nu aan het kijken voor de 4e keer.Vind hem goed uitgewerkt en kijkt lekker weg.

avatar van The Last

The Last

Best leuk filmpje. Gewoon een simpel verhaaltje dat je goed kunt volgen. Is tot aan het einde zeer spannend en heeft ook wel een klein beetje een claustrofobisch sfeertje. Verder ook wel redelijke rollen van iedereen. Al met al, leuke nacht.

3 sterren.

avatar van Bxian32

Bxian32

Gisteren gezien, vond het een superspannende film. Ook een origineel concept voor een goeie thriller. Goed om te zien dat spanning ook nog opgebouwd kan worden zonder het nodige bloed vloeien. Vond het eerste deel van de film wel sterker dan het laatste

avatar van *__ANIME__*

*__ANIME__*

Ik heb geen horror gezien in deze film en ik vond hem niet spannend, maar ondanks dat toch een leuke film om een keer te zien.

avatar van ILDIB

ILDIB

maf, door de gids recencent aangeprezen als bijzonder goed, maar ondertussen vooral bijzonder gezapig en irritant. Wellicht twee echt spannende scenes, de rest van het slechtere en stupide actiegenre.. 1 compliment, gelukkig geen vrachtwagen die een auto steeds van achter ramt.. Voor de rest, duidelijk te zien dat mevrouw deep impact zonder dr tieten te laten zien geen rol meer krijgt..

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

wat een slecht einde!

avatar van Shinobi

Shinobi

Leuke thriller om te zien, van horror is niet echt sprake. Maar je blijft zeker wel de hele tijd in spanning kijken wat er nou gaat gebeuren.

De acteurs doen het ook wel aardig, ook al zijn het eigenlijk B acteurs.

Ik geef 'm 4, 0 sterren.

avatar van nickie14

nickie14

Shinobi schreef:

De acteurs doen het ook wel aardig, ook al zijn het eigenlijk B acteurs.

Ik geef 'm 4, 0 sterren.

ik vind paul walker echt geen B acteur hoor

MuchTheSame

Waarom staat Eric Roberts er niet bij???? Aangezien hij de stem verzorgt van Rusty Nail in deze film.

avatar van The Last

The Last

MuchTheSame schreef:

Dat is Eric Roberts niet. Kijk maar is goed op IMDB.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Lol idd, hoe kom je daar nou bij?

The Last schreef:

Dat is Eric Roberts niet. Kijk maar is goed op IMDB.

Ik wist dat Ted Levine de stem verzorgt maar volgens mij was deze gedubt met Eric Roberts

Misschien vergis ik me wel , maar volgens mij zie je op de extra's van de dvd ook Eric Roberts voorbij komen ....

MuchTheSame schreef:

In de extra's van de dvd , is een stuk getiteld "More Than One Rusty Nail" , hierin staan de namen van Eric Roberts, Stephen Shellen en Ted Levine... Er staat idd bij dat je de stemmen kon vergelijken met die van ted levine's "Rusty Nail ", iets wat ik ruim 4 jaar terug niet had gelezen

Mijn Fout,

avatar van Gael

Gael

goede film. spannend en grappig op sommige momenten

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Aardige film, een beetje Duel achtig verhaal: geflipte vrachtwagenchauffeur terroriseert automobilisten. Steve Zahn doet het prima, Leelee Sobieski had niet veel te doen en Paul Walker was zoals altijd matig. Het einde was vrij spannend en leuk verzonnen. 3*

avatar van desteven007

desteven007

Redelijk goede thriller, goede acteurs vooral dan Paul Walker,

het verhaal zit goed in mekaar, alleen vindt ik het einde een beetje slecht afgewerkt, is die trucker nou dood of niet ?

3.0 *

avatar van TonyMontana

TonyMontana

desteven007 schreef:
Redelijk goede thriller, goede acteurs vooral dan Paul Walker,

3.0 *

de psychopatische trucker 'Rusty Nail' is niet dood. het lijk in die truck is de truckchauffeur van de ijswagen die hen hun Mastercard heeft teruggegeven...(dit is toch wat ik ervan heb begrepen)

avatar van The Oceanic Six

Verrassende film, had er nog nooit van gehoord tot dat ik hem eens leende bij een vriend.

De film was behoorlijk sterk. Horror hoeft niet altijd bloederig te zijn; een psychologisch sterke film vind ik vaak nog veel boeiender. Het verhaal begon rustig maar na een tijdje werd het best creapy. Iedereen kan zich denk ik de angst in beelden als dit jezelf zou overkomen. Ik bleef dan ook geboeid kijken. Het einde vond ik ook sterk gevonden. Meestal is het wel zo dat je op het einde nog een aparte plotwending krijgt, maar in deze film had ik hem niet op deze manier aan zien komen.