132.160 gebruikers | 83.211 films | 30.180 regisseurs | 3.420.291 berichten | 4.772.872 stemmen

locatie: Films » Bruce Almighty (2003) » Info

Komedie / Fantasy
101 minuten

geregisseerd door Tom Shadyac
met Jim Carrey, Jennifer Aniston en Morgan Freeman

Bruce Nolan (Carrey) is een nieuwsverslaggever met ambitie, maar ziet de rest van de wereld zich hogerop werken terwijl hijzelf achterblijft in het middelmatige. Na wederom een dag vol tegenslagen verwijt Bruce God nalatigheid, omdat Hij nooit naar hem luistert. God hoort dit blijkbaar wel en geeft Bruce Zijn krachten onder het motto: kun jij het beter? Deze taak blijkt echter best lastig te zijn.

gebruiker
bericht

joeri_filmfreak
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2010, 11:07 uur
van duijn schreef:
Awake78 schreef:

Inderdaad raar ja, die films gaan behoorlijk vervelen als je ze al 2x gezien heb. Het kan zelfs zo ver gaan dat je een goed film steeds slechter gaat vinden... :(

en nu een half jaar later ( oke iets meer dan ) komt de film weer op tv :')

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2010, 11:37 uur

Bruce Almighty (€ 17,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Bruce Almighty (€ 17,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

joeri_filmfreak
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2010, 11:38 uur
toch ga ik em kijken aangezien ik hem nooit op tv gezien heb, maar alleen op dvd echt heel lang geleden

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2010, 22:32 uur
Jim Carrey en Steve Carell in één film? Oh god, hoe zou ik dat moeten overleven? Ik kon ze allebei niet uitstaan, veel te overdreven en pijnlijk niet-grappig.

Toch viel Bruce Almighty ontzettend mee. Wanneer je de kans hebt om wraak te nemen op mensen die je dwarszitten, zou je dat dan ook doen? Zonder na te denken over de gevolgen? Je zou er dan zelf beter van worden, maar hoe zit het met je naasten? Zijn die blij met alles wat je uitspookt?

Er is geen betere Bruce Nolan te bedenken dan Jim Carrey. Het lijkt allemaal zo natuurlijk, alsof hij niet eens acteert. Het personage is hem op het lijf geschreven. Wanneer je je niet stoort aan de voortdurende gekke gezichten van Carrey, is het goed vol te houden. Aniston lijkt op de automatische piloot te staan, maar is nergens storend.

Morgan Freeman steelt als God de show. Scènes waar hij in speelt zijn stuk voor stuk uitschieters. Hierdoor vergeef je de makers zelfs de moralistische ondertoon die naar het einde toe steeds duidelijker aanwezig is. Beetje jammer.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 december 2010, 22:04 uur
Zo leuk in het begin he... Maar dan slaat de film op zo'n typisch Amerikaanse manier op hol. Vol goede moraal en zoetigheid. Zonde, want het gegeven is erg leuk!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2010, 17:42 uur
heel grappige film. leuk gemaakt en orgineel ik moest vaak lachen wat hij met zijn krachten deed :P

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2011, 20:26 uur
Ik vond hem behoorlijk tegenvallen

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2011, 21:52 uur
Goede grappen, Jim op z'n best.
Een origineel verhaal, Evan almighty is een stuk minder.

Z'n krachten waren geweldig. ;(

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2011, 11:10 uur
Leuk bedacht maar heb niet echt hoeven lachen. Vermakelijk is hij wel om even weg te kijken maar zeker geen hoogvlieger.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 april 2011, 16:49 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Dit is één van de weinige "Jim Carrey films" die ik echt goed vind. Op zich vond ik zowel Carrey als Carell weer hun welbekende typetjes neerzetten. Wat me wel heel erg aansprak was het verhaal. Iedereen zal toch als kind zijnde, of misschien als volwassene, gefantaseerd hebben hoe het zou zijn als je dezelfde krachten als God zou hebben.

Morgan Freeman was ook geweldig als God in zijn onberispelijke witte pak. Of als concierge als hij een lampje aan het indraaien is. De dialogen tussen Bruce en God zijn ook wel één van de sterkste punten uit de film.

En ook al trok Carrey naar mijn zin weer wat te veel gekke bekken, toch zaten er zeker wel wat leuke grappen in. Bijvoorbeeld het moment dat Bruce het echt helemaal gehad heeft en tegen God aan het razen is terwijl hij op een verlaten weg staat. Of de eerste keer dat hij de krachten van God krijgt. "i've got the power".

Ja, hij kijkt zeker leuk weg.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2011, 11:47 uur
Leuke commedy die lekker weg kijkt. Niet elke grap was even geslaagd maar voor mij viel er genoeg te lachen. Het verhaal is wel lekker origineel met Morgan Freeman in een leuke rol als god. Af en toe kwamen er wat romantische komedie clichés voorbij, dat had van mij niet gehoeven. Maar voor de rest heb ik me prima vermaakt.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2011, 23:15 uur
Bruce Almighty.

Het was alweer een tijdje geleden dat ik Bruce Almighty voor de laatste keer gezien heb en ik blijf bij mijn cijfer van de laatste keer. Het verhaal is leuk en de film kijkt lekker weg. Ik vind het alleen erg jammer dat Jim Carrey de rol van Bruce speelt. Ik kan amper kijken naar die man en vind hem erg niet-grappig. Gelukkig viel hij de rol van Bruce nog enigszins mee.

Aniston was gewoon Aniston. Niet veel bijzonders, maar ook niet verkeerd om naar te kijken. Morgan Freeman deed het, as usual, erg goed. Hij zet een erg leuke rol neer als God. De humor was erg fijn in deze film en ik heb dan ook vaak glimlachend zitten kijken.

Al met al was het een fijn tussendoortje.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juli 2011, 13:34 uur
Ik vind Jim Carrey altijd heel grappig. Alleen in de film Dumb, Dumber vind ik hem echt dom. Maar dit vind ik misschien zijn leukste film. Hij is gewoon zo grappig met zijn gekke hoofden.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2011, 12:25 uur
Leuk en origineel verhaal. De casting is ook erg goed en het acteer werk was nog het beste van Morgan Freeman alleen Jim Carrey zelf was niet in top vorm in deze film wel de combinatie is goed van Freeman en Carrey.

Hier en daar een goeie glimlach op het eind ging het steeds meer op een drama lijken en dat was maar goed ook. Jammer dat Jim Carrey geen zin heeft in een vervolg nee nou zit Steve Carell er al in wat me ook verbaasde is dat ik om hem kon lachen ook voor een keer dan. 3,0*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2011, 9:00 uur
Geniaal.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2011, 8:57 uur
Leuke comedy met een paar goede grappen. Goed idee een film te maken die speelt met de vraag hoe het is om oppermachtig te zijn, maar toch is het allemaal net iets te 'saai', om het zo maar te noemen, naar het scherm gebracht. Maar echt vervelen doet de film ook niet. Carrey en Aniston zijn in topvorm, en dat scheelt natuurlijk een hele hoop.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2011, 20:07 uur
???? Ik ben perplex! Ik heb deze nu een paar keer gezien, en voor mij blijft het een heerlijke lachfilm! Ik vind Jim's rollen vaak toch al leuk, maar vind 'm soms net even iets teveel van het goed. Maar in deze film lijkt zijn rol goed uitgebalanceerd. En ja, natuurlijk heeft het belsist enkele minpuntjes. Maar het wordt allemaal omhooggetrokken door de rest........
En de soep die hij doet splijten......erg leuk.
De hele film vind ik dus leuk en derhalve verbaas ik me erover dat het op gem. 3,16 ster staat nu.
Het is geen knaller deze, maar een minimaal van 3,5 vind ik eigenlijk best terecht.
Maar ik zeg 4*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 20:10 uur
Jim Carrey terug voor volwaardige Bruce Almighty sequel - FilmTotaal filmnieuws

Ben benieuwd. BA was best leuk, maar dat moralistische gezwets heeft wel veel verpest. Het middenstuk waarin Carrey lekker los ging met zijn krachten was wel top.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 12:26 uur
Keuke film die ik jammer genoeg al te veel heb gezien.

Bruce Almighty is een leuke film met aangename personages en de juiste dosis humor. Over het acteerwerk valt zeker en vast niet te klagen. Een mooie 3*.